ŽELI NA ČELO SDP-A ZAGREBA: Stat ću na kraj unutarstranačkim sukobima – kaže Danica Juričić

Približavaju se unutarstranački izbori za čelnika zagrebačkog SDP-a, a kandidatkinja je i Danica Juričić Spasović, nekadašnja SDP-ova glasnogovornica i bivša šefica Ureda predsjednika Ive Josipovića.

Aktivna na Facebooku, komentira unutarstranačke prijepore i tvrdi kako je spremna stati na kraj unutarstranačkim sukobima.

U svojoj objavi kaže:

SDP je neodlučan, ali sam odlučna stati na kraj unutarstranačkim sukobima.

Kruži fejsom jedna prepiska o vrijedjanju bivših i sadašnjih članova SDP-a, izrečeno je to na sastanku organizacije Donji grad, na sastanku na kome sam bila najavljujući svoju kandidaturu za predsjednicu SDP Zagreb. Uvrede i psovke i osobno sam doživjela. Mnogi me iz stranke pitaju je li to točno. Točno je sve – od ružne do najružnije riječi – ali neću ih ponavljati, takvom sam se govoru odmah suprotstavila na sastanku ukazavši tamo gdje je trebalo da vrijedjanje nije govor socijaldemokrata.

Kolegu je to naročito raspalilo kad sam stala u obranu takvog izričaja i prema onima koji su nedavno otišli iz stranke, smatrajući to potpuno i nepristojnim i nepotrebnim. Tek je onda prostačenje doživjelo svoj krešendo. Pomislila sam kako nismo za šankom nego u stranci koja se, zamislite, zalaže za gradjanski odgoj. Odlučna sam tu sramotu promijeniti i reagirati uvijek kad treba. Hvala svima koji su mi se javili u inbox zgražavajući se nad ovim dogadjajem, jer su shvatili da se ne tiče samo mene, nego i stranke koja je s takvim kadrovima u Zagrebu pala na 8 posto.

Premda je riječ o pojedincima, nerijetko su na pozicijama s kojih urušavaju stranku u cjelini ovakvim lošim dojmom o stranci, a to najviše pogadja članove koji se ponašaju drugačije i djeluju potpuno drugačije i zbog njih se i kandidiram, jer ih ima puno koji SDP mogu ponovo dovesti do vrha socijaldemokracije i na demokratskim izborima bilo to u Zagrebu, Splitu, i u drugim gradovima.

Ali u SDP-u, nažalost, ima ljudi koji misle da nešto na službenom sastanku mogu izreći pijani, ili da se grube riječi smiju izreći na sastancima prema drugaricama u pijanstvu ili šali, ali najgore je kada prisutni koji sazivaju sastanak, iako potpuno trijezni, uopće na to ne reagiraju. Niti na sastanku, a niti do danas, premda su čuli za ovo i u vrhu stranke, kao i svi kandidati koji bi vodili SDP Zagreb. Ako je ovo samo ‘moja stvar’ evo reagiram. Jer reakcija čini promjenu. Jer ako je nešto izišlo u javnost, onda se reagira javno. Nisu bitni ni Mi ni Oni. U ovome smo čemeru SVI i na to trebamo reagirati.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!