ZELENSKI PORUČIO: Za Odesu uzvratit ćemo okupatorima, bez obzira na njihove laži

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u svom se redovitom noćnom obraćanju dotaknuo novog napada rusa na ukrajinsku crnomorsku luku Odesu koja je jučer ponovno raketirana.

Izvor: Media servis

“Danas su okupatori ponovno pogodili područje Odese, ponovno gađajući projektilima obične kuće. Projektili dizajnirani za uništavanje ratnih brodova i drugih značajnih ciljeva.

Upravo takvim teškim naoružanjem ruska vojska uništava obični privatni sektor u blizini mora. Tu se živjelo i odmaralo. I sigurno ćemo uzvratiti za ovo, bez obzira na laži ruskog Ministarstva obrane o takvim udarima.”

Zelenski je pohvalio i nastojanje Europske unije da smanji potrošnju plina za 15 posto i samim tim ovisnost o ruskom plinu te ponovno pozvao europske lidere da pooštre sankcije prema Rusiji.

“Konkretno, današnja vijest o još jednom izazvanom povećanju cijene plina na europskom tržištu iznad 2000 dolara za 1000 kubičnih metara već je dovoljan razlog za proširenje sankcija protiv Rusije.

Jer svima je jasno da se radi o smišljenom cjenovnom teroru Rusije prema Europi. Moskva preko Gazproma čini sve da ova zima bude najteža za europske zemlje. Na teror je potrebno odgovoriti – sankcijama.”