ZELENSKI O RUSIJI: Trošili su milijarde na naoružanje, a sada su tražili pomoć od Irana

Nastavljene su teške borbe u Ukrajini, a cilj Rusa je ukrajinski energetski sustav. Pod napadima su i dalje regije Žitomir, Sumi, Dnjepar, Harkiv, Zaporožje, Kijev, Donbas, Mikolajiv…

Izvor: Media servis

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski tvrdi da su njihove zračne snage oborile nekoliko raketa – 138. Dnjeparska protuzračna raketna brigada oborila je četiri “Kalibra”, a Hersonska protuzračna raketna brigada ruski jurišni zrakoplov Su-25.

Zelenski poručuje da je rusko obraćanje Iranu za pomoć, Kremljevo priznanje vojnog i političkog bankrota.

“Desetljećima su trošili milijarde dolara na svoj vojno-industrijski kompleks, a na kraju su se priklonili Teheranu kako bi dobili prilično jednostavne bespilotne letjelice i projektile. Strateški im to ionako neće pomoći.

To samo dodatno dokazuje svijetu da je Rusija na putanji svog poraza i da pokušava još nekoga uvući kao svoje suučesnike u teroru. Svakako ćemo osigurati odgovarajuću međunarodnu reakciju na to.”

“Ali sada, na taktičkoj razini, teroristi možda još uvijek imaju određene nade, kalkulacije, nove iluzije zbog iranskih dronova. Sve će se to raspasti, kao i njihove prethodne računice”, dodao je ukrajinski predsjednik.

Zelenski i dalje poziva građane na daljnje razumno korištenje električne energije. Pozdravio je odluku Estonije, odnosno njenog parlamenta koji je označio Rusiju državom sponzorom terorizma.