ZELENSKI O IZJAVI MEDVEDEVA: Nitko neće prihvatiti zastrašivanje “sudnjim danom”

Nastavljaju se borbe u Ukrajini. Rusi su pojačali raketne napade, gađaju i civilne ciljeve.

Posebno je teško na istoku zemlje. Istodobno, ukrajinski predsjednik smjenjuje visokopozicionirane suradnike koji su surađivali s Rusijom.

Pokrenut je 651 kazneni postupak za veleizdaju. Ukrajinski predsjednik Volodmir Zelenski smijenio je šefa državne sigurnosti Ivana Bakanova i glavnu državnu tužiteljicu Irinu Venediktovu zbog izdaje i suradnje s Rusijom.

– Danas sam donio odluku o smjeni glavne državne tužiteljice i šefa ukrajinske službe sigurnosti. Evidentiran je 651 kazneni postupak koji se odnosi na veleizdaju i suradnju djelatnika tužiteljstava, istražnih tijela i drugih državnih agencija. Više od 60 zaposlenika tužiteljstva i ukrajinske službe sigurnosti ostalo je na okupiranom području i radi protiv naše države, rekao je Zelenski.

Osvrnuo se i na izjavu bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva u kojoj Ukrajini prijeti sudnjim danom.

– Nitko neće prihvatiti takvo zastrašivanje. Pogledajte koliko je to cinično reći danas, baš na godišnjicu ruskog rušenja malezijskog Boeinga iznad Donbasa u kojem je ubijeno 298 ljudi, među kojima 80 djece državljana 10 zemalja. Rusija je već tada išla prema statusu terorističke države i posebnom sudu koji će sigurno suditi za rusku agresiju, dodao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!