ZELENSKI NAJAVLJUJE: Moramo ići do kraja na bojnom polju i u diplomaciji

Južna ukrajinska regija Mikolaijv u potpunosti je oslobođena od ruske kontrole, tvrdi ukrajinski zapovjednik Roman Kostenko.

Izvor: Media servis

U svom redovitom noćnom obraćanju i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je dobre rezultate na južnoj bojišnici.

“Danas imamo dobre vijesti s juga. Broj ukrajinskih zastava koje se vraćaju na svoje pravo mjesto u okviru obrambene operacije koja je u tijeku već je na desetke. Oslobođeno je 41 naselje. Zahvaljujem svim našim herojima koji su omogućili ovaj napredak.

Oružane snage, obavještajci, specijalne službe. Svi.Moramo ići do kraja – na bojnom polju i u diplomaciji – da se naše zastave, ukrajinske zastave i nikad više neprijateljske trobojnice, vijore na cijeloj našoj zemlji, duž cijele naše međunarodno priznate granice. Bit će tako.”

Ratni stručnjaci su podijeljeni oko toga planira li Rusija doista povući svoje snage iz Hersona, kako je to jučer na nacionalnoj televiziji objavio ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

Bijela kuća je danas objavila da postoje neki znakovi da se ruske snage možda planiraju povući iz grada. S druge pak strane Jurij Sak, savjetnik ukrajinskog ministra obrane, kaže da njegova zemlja još uvijek ne vidi dokaze o velikim pokretima trupa iz Hersona.

Dodajmo kako je SAD potvrdio slanje novog paketa pomoći Ukrajini koji će uključivati i protuzračnu obranu.