ŽELE HASANBEGOVIĆA ZA MINISTRA: Uz Thomsonove pjesme prosvjedovalo se u korist “Hrvatskog muža”

Zlatko Hasanbegović

Danas je u Zagrebu,  na središnjem trgu održan prosvjedni skup što ga je organizirala udruga Žena u Domovinskom ratu “kao izraz nezadovoljstva protiv odluke o smjeni ministra dr. Zlatka Hasanbegovića”.

Okupilo se na Trgu bana Jelačića tek stotinjak ljudi. Bilo je mirno, a odjekivale su Thompsonove pjesme.

Hasanbegovića, zbog kojeg je skup i organiziran, nije bilo.

Osjećalo se nezadovoljstvo mali odazivom građana. Kažu da je bila slaba promidžba, tek preko Facebooka.

U pozivu na prosvjedni skup je pisano:

“Danima doktora Zlatka Hasanbegovića napadaju sve vrste šišmiša i vrana, spotiču mu noge oni koji su došli na vlast zahvaljujući njemu i takvima kao što je on, njegove stranačke kolege pognute glave mrmljaju među sobom i miču se od njega kao da je on problem, a ne upravo suprotno. Zamislite samo da su tako naši branitelji ostavljali svoje ljude po bojištima, ranjene i napadnute”, stoji u pozivu udruge “Žene u Domovinskom ratu – Zadar”.

Bilo je i teških riječi na račun HDZ-a i novog premijera Andreja Plenkovića.

“Služi li vam na čast, izabrani zastupnici svoga naroda, zvati se uopće članovima HDZ-a? Mislite da ste izvukli svoje guzice svojom šutnjom, niste, samo ste izvukli svoje plaće i blagomilni pogled svog stranačkog šefa, koji više voli i cijeni one koji sudjeluju u ponižavanju i pljuvanju svog naroda, nego one koji su stavili svom narodu na raspolaganje svoje poštenje, znanje, svoju odanost i ono što je najvažnije, bezuvjetnu ljubav.

Izgubili ste obraz i ono što je još vrijednije, našu pažnju i poštovanje, a niste dobili zauzvrat ništa. Vidite, Judini sinovi, Isusa su pljuvali, tukli i razapeli, a on je ipak ostao Bog, tako ćemo i mi ostati Hrvatski narod i tako će i dr. Zlatko Hasanbegović ostati još bolji i veći Hrvatski muž. Hrvatski narod pamti i nagrađuje svoje istinske sinove, za razliku od Hrvatske koja uvijek više voli one koji je izdaju, ruše, pale i prodaju”.

Danas je prosvjede komentirao i premijer Plenković koji je rekao:

“Dobio sam povjerenje predsjednice za sastav Vlade. Svatko ima pravo izraziti svoj stav, a on se može izraziti i prosvjedom. Ovo je jedna nova politička situacija. Hasanbegović će biti zastupnik u Saboru, imat će svoj prostor za djelovanje. Ne vidim o čemu treba raditi temu i nastavak priče. On i ja imamo normalan, kulturan, kvalitetan dijalog i ne vidim gdje bi mogao biti problem”.

O najavi prosvjeda pisali smo OVDJE.

 

Komentiraj