ZEKANOVIĆ PREDSJEDNIKU SABORA: E moj Jandrokoviću, ti si kralj

Ako je suditi po razini rasprave, stanovnici područja pogođenih potresom nemaju razloga za optimizam.

Izvor: Media servis

Nakon izlaganja pa replika, uslijedila je rasprava po klubovima, ali u istom svađalačkom tonu. Hrvoje Zekanović ponovno je napao premijera Andreja Plenkovića, a predsjenik Sabora Jandroković mu je oduzeo riječ.

“Nažalost predsjednik Vlade više nije ovdje. Napustio je sabornicu i to sam primijetio. Primijetim svaki put kad napusti sabornicu kad ja počnem govoriti, ili kad mi ne odgovori na zastupničko pitanje ili mi odgovori na način kako se ne odgovara zastupnicima u Saboru. Napuhano i van teme. Opet mi netko govori iza leđa.”

Jandroković se ubacio. “Kolega Zekanoviću samo malo. Molim vas da stanete. Dajem vam opomenu s oduzimanjem riječi izvolite na mjesto može doći kolega Sačić.”

Zekanović mu je po odlasku dobacio. “E moj Jandrokoviću, ti si kralj.”

Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista je potom rekao kako se nada da Banovina neće doživjeti sudbinu Zagreba koji nakon 10 mjeseci čeka obnovu, Dotaknuo se kontejnera.

“Kakvi kontejneri. Zar je kontejner problem? 50 tisuća kuna je problem. Sad sam ga vidio dopelali su ga mom prijatelju dolje, sve je namješteno, četiri kreveta, sanitarni čvor, 50 tisuća kuna Caritas mu je to platio. Zar je to problem u ovoj državi? Još 250 kontejnera fali, kažu, dosad smo uložili koliko? 800? Zar je problem 1500 kontejnera dopeljati koji koštaju 50 tisuća kuna da ljudi ostanu tamo?”