ZEKANOVIĆ O IZBACIVANJU IZ STRANKE: Ako im treba olakšati proces, ja ću im pomoći

Ne smiruju se napetosti u Hrvatskim suverenistima. Nakon što je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović smijenjen s mjesta predsjednika njhovog saborskog kluba, neslužbeno se doznaje kako će ga kolege, zbog iznošenja stajališta o COVID-u, izbaciti iz stranke.

Zekanović se za Media servis osvrnuo na potencijalno izbacivanje iz stranke. “Ako treba kolegama olakšati taj proces, ja ću im pomoći. To je njihovo pravo da misle drugačije od mene. Njihovo je pravo, ako rade sukladno Statutu i aktima stranke, da to naprave. Ja tu neću ništa niti problematizirati niti stvarati nikakvu buru.”

Kazao je kako među stranačkim kolegama nije bilo nikakvih drugih prijepora, kao i da bi ponovno rekao ono što je poručio u Saboru.

“Smatram da svaki odgovorni političar, svaka osoba koja je malo istaknutija u društvu, u današnje vrijeme kada imamo jednu epidemiju koja je prisutna i koja odnosi ljudske živote, mora pozvati ljude na cijepljenje. To nam je jedini, ne savršeni, ali jedini način na koji se možemo boriti protiv ove epidemije. To je moja teza koju ću ponavljati jer znam da je točna.”