ŽDRIJEB ODLUČIO: Na OI moguć susret košarkaša Hrvatske protiv Srbije

Hrvatski košarkaši ako prođu uspješno kroz kvalifikacije za Olimpijske igre mogli bi u Tokiju igrati protiv Srbije.

Izvor: Media servis

Ždrijebom u švicarskom Miesu, sjedištu Međunarodne košarkaške federacije, odlučeno je da će izabranici Veljka Mršića biti u skupini B s Nigerijom, Australijom i pobjednikom turnira u Beogradu, gdje je Srbija glavni favorit za prolaz.

Do plasmana u Tokio našu reprezentaciju čeka vrlo težak put kroz kvalifikacijski turnir u Splitu, koji se igraju od 29. lipnja do 4. srpnja. U grupnoj fazi uz Hrvatsku tu su još Tunis i Brazil, kojeg vodi naš Aleksandar Petrović, a nakon toga slijedi jedna ili dvije reprezentacija iz druge skupine gdje se bore Njemačka, Rusija i Meksiko.

Inače, FIBA je promijenila format natjecanja u Tokiju, umjesto dvije skupine po šest reprezentacija, u glavnom gradu Japana, tako će se u ženskoj i muškoj konkurenciji igrati u tri skupine po četiri reprezentacije.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale, a njima će se pridružiti dvije najbolje od tri trećeplasirane ekipe, a da bi se osvojila medalja umjesto dosadašnjih osam, u Tokiju, bit će potrebno odigrati šest utakmica.

Natjecanja u košarkaškom olimpijskom turniru počinju 27. srpnja, dva dana nakon otvaranja, a trajat će do posljednjeg dana Igara, 8. kolovoza.

Komentiraj