ZDRAVKO MARIĆ: Moja je plaća 19.500 – imam dvoje djece i dvoje uzdržavanih članova

Nakon što su u medijima sindikalni vođe prozvani zbog visokih plaća, o plaćama su pričali i ministri.

Izvor: Media servis

Milan Kujundžić rekao je kako njegova dužnosnička plaća iznosi oko 17.300 kuna.

Ministar regionalnog razvoja i Marko Pavić ponovio je da je za vrijeme ove Vlade rast plaća u javnom sektoru bio 11 posto i da će s najavljenim porastom za 6,12 posto biti viši od 18 posto.

“To je puno više nego što je raslo gospodarstvo i BDP. Ono što mogu istaknuti da je zahtjev sindikata bio 6,11 posto, ponuda Vlade 6,12 posto, tako da zaista ne vidim razlog za štrajk.”

Komentirao je podatak da je premijerova plaća na 1241. mjestu po visini svih isplata u javnom i državnom sektoru

“Upravo zato je najavljena analiza svih koeficijenata i radne opterećenosti, da se takve nelogičnosti isprave. Imamo situaciju gdje policajci koji stvarno ostavljaju živote na cesti i na granicama imaju zaista niske plaće.”

Svoju plaću otkrio je ministar financija Zdravko Marić.

“Kao potpredsjednika Vlade, moja plaća iznosi 19.500 i nešto sitno kuna. Imam dvoje djece, dvoje uzdržavanih članova koji su na mene prijavljeni. Prije toga, kao ministru financija, plaća mi je iznosila 17 600 kuna.”

Marić je rekao da su plaće učitelja, nastavnika i profesora važna tema za koju je dobro da je stavljena na stol, ali se pri tome ne smije zanemariti ono što je već učinjeno do sada.

O tome hoće li štrajk u školama koji je u tijeku već 14. dan biti plaćen, Vlada će donijeti odluku najvjerojatnije na sjednici u četvrtak.