ZDRAVKO MAMIĆ NAKON NAPADA: Godinama sam meta – samo čekam kad će mi sprašiti metak

zdravko mamić

Nakon današnjeg napada u Splitu Zdravko Mamić vratio se u Zagreb i tražio da se suđenje za incident u Hajdukovoj loži nastavi u hrvatskoj metropoli jer se u Splitu ne osjeća sigurnim.

Gostujući u emisiji RTL Danas otkrio je kako se osjećao.

“Drago mi je što se automobil nije zapalio, nije došlo do eksplozije i što nije bilo gorih posljedica. Ne znam koliko ih je bilo, ali vidio sam nekoliko maskiranih muškaraca, kapuljača i prekriveno lice su zaštitni znak huligana. Bilo me je strah i bilo mi je neugodno, veselim se svakom dolasku u Split i žao mi je što se ovo odigralo,” rekao je Zdravko Mamić o incidentu i napadu pred Prekršajnim sudom.

“Osjećam se nesigurno i nezaštićeno već godinama. Na meti sam huligana, političara, medija, samo čekam kad će mi netko sprašiti metak. Uskraćena su mi temeljna ljudska prava.”

“Ne mislim da ću završiti u pritvoru, nema razloga za to. Imam 57 godina i prvi put je protiv mene podignuta optužnica, uskoro će i druga. Veselim se sudu u Osijeku i nadam se da ću dokazati svoju nevinost.”

“Svi znaju da sam bio u loži Hajduka, mene su napali fizički, ja nisam napao nikog, ali to se događa jedino u Hrvatskoj – od žrtve postaneš napadač. Svi znaju da je postojala mogućnost napada na mene u Splitu, pa me nije dočekala policija. Kasnije su reagirali dobro i zaštitili me, ali tužno je da se zbog moje sigurnosti troši toliko novca poreznih obveznika. To traje već deset godina i nitko me ne štiti.”

“Zar je moguće da hrvatska reprezentacija u godinu dana pet utakmica u kvalifikacijama je igrala ili će igrati bez gledatelja. Jer moguće da nitko nije sankcionirao kukasti križ u Splitu.”

“Smatram da nitko neće odgovarati i za ovaj “teroristički čin”. Imam dojavu da će protiv San Marina navijači sve učiniti da nas izbace iz kvalifikacija za iduće Svjetsko prvenstvo.”

“Političari su krivi za sve, pa i za situaciju u nogometu. Osjećam se jadno kad navijači viču “Za dom spremni”, rekao sam i Šimuniću svoj stav o tom poviku. Razumijem ga, odrastao je u Australiji, a tamo nije imao priliku saznati što taj povik znači,” završio je Mamić.