ZDRAVKO MAMIĆ: Evo što kaže o Đokoviću, Aleksandru Vučiću, Dinamu, Crvenoj zvezdi

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić, koji se nalazi u Međugorju, gostovao u emisiji Sportlight.

Prikazana je na srpskom Sportklubu, a Mamić je govorio o Dinamu, Crvenoj zvezdi, Aleksandru Vučiću, Novaku Đokoviću…

Tako je za Dinamo ustvrdio kako se može vidjeti da je to “multikulturalan klub kada je dovođenje igrača u pitanju. To je višenacionalan klub u kojem nacionalnost nije uvjet za igranje. Naprotiv, u Dinamu igraju sve nacionalnosti – muslimanske, srpske ili bilo koje druge….”

Rekao je i kako bi i on mogao sutra raditi u Partizanu ili Crvenoj zvezdi.

“Nemam nikakav razlog zbog kojeg sutra ne bih radio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu, i da na tržištu u normalnim, uređenim okolnostima imam takvu ponudu, zar ne bi to bila privilegija za mene? To ne bi bila kazna. Ja se time ponosim, iako znam da ću zbog toga imati mnogo problema….”

Govorio je i o onima koji ga u Hrvatskoj ne vole: “Znate, u Hrvatskoj postoji na tisuće grafita – ‘Ubij Mamića, Mamiću, Srbine, Mamiću, četniče…’ Upravo zbog tih mojih stavova. Jer, ja ne želim biti u koloni ljudi koja sotonizira narode”.

Sve najljepše rekao je i o Novaku Đokoviću: “Kada su moje kćeri gledale Đokovića kako se penje na listi, one nisu spavale danima. Đoković je naš. Prema tome, Đokovića nema zašto netko braniti. On je broj jedan u svijetu od osam milijardi ljudi, u svijetu u kojem svi žele da biti Đoković. Čovjek je došao u Hrvatsku usred sezone promovirati hrvatski turizam, radost, igru, sport i primjer mladima. I onda bi ga trebalo napadati. Ali, ne dajmo značaj fukarama malim i minornim, Hrvati obožavaju Đokovića, i to ne samo njega, već poštuju svaki srpski uspjeh. Ako srpski turist dođe u neki grad u Dalmaciji i neka poremećena osoba mu probuši gume na automobilu, nepošteno je reći da su svi Hrvati fašisti. To nije istina….”

Mamić je odasla poruku i srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću: “Poručujem mom prijatelju Vučiću da malo obuzda sebe i svoje jastrebove Vulina i Dačića. Ne moramo se voljeti u krajnjoj liniji, ali moramo se poštivati….”

Pojasnio je kako je Vučića nazvao prijateljem “iako nismo prijatelji, ali ne mogu mu ne zahvaliti. Bio je to slučajan susret u Mostaru na Gospodarskom sajmu, na kojem su bili on, Dodik i Čović. Bila je to grupa ljudi, uključujući novinare, koja je pratila tri predsjednika. On se zaustavio i tako me srdačno pozdravio, čestitao mi na svim mojim uspjesima i rekao mi: ‘Dođi u moju Zvezdu!’ Zahvalio sam mu se i ističem to ovako jer nema hrvatskog političara iz Hrvatske ili iz BiH koji nije doživio da se susretne s Vučićem, a da on ne pita za mene i kaže: ‘Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposoban čovjek'”.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI NA STRANICAMA SPORTKLUBA.

 

Komentiraj