ZDRAVKO MAMIĆ: Bando, prestanite sotonizirati Luku Modrića – bio sam mu mama, tata, brat, sestra…

zdravko mamić, dinamo

U zagrebačkom hotelu Sheraton savjetnik Dinama Zdravko Mamić obratio se medijima, gdje je iznio niz podataka od trenutka kada je, kako kaže, svojim novcem spašavao Dinamo, pa do “slučaja Modrić” na njegovom suđenju u Osijeku.

“Rekli su da šutim, da ništa ne govorim. Ja sam prihvatio, jer sam bio poljuljan, ali ja znam više od njih svih zajedno. Pokušat ću vam danas prezentirati moju istinu i moje poglede na neke događaje, iako bi za druženje s vama trebalo danima da ja vama pričam, vi mene pitate i da se onda možda eventualno razumijemo”, rekao je Mamić na početku.

“Ja se ne sjećam nijednog primjera otkad je hrvatska država stvorena da je nad jednom obitelji izvršen takav pogrom, takav mobing, koji apsolutno podsjeća na lov divljih zvijeri, kao nad obitelji Mamić. Nema pravne formule, nema pravne mogućnosti, nema životne mogućnosti koja nije upotrijebljena niti sredstva institucionalna i vaninstitucionalna da se moju obitelj uništi i da se uništi naš Dinamo. Ne biraju se sredstva”, rekao je Mamić i izvadio niz novinarskih članaka i dokumenata.

“Došao sam 2000. godine, kad se nad Dinamo nadvio mrak, kad je vlada Ivice Račana i ministar inancija Crikvenac krenuo u obračun s nogometom i s Dinamom… Bilo je to vrijeme kada je i Bog digao ruke od Dinama…Imovinu moje cijele obitelji davao sam banci kao garanciju za kredite u Dinamu. To je moj početak u Dinamu, koji faktički nije više postojao, ostalo je od njega samo ime”, rekao je Mamić.

U jednom trenutku je zavapio i obratio se javnosti: “Bando i gadovi, prestanite sotonizirati i prljati ime Luku Modriča…uzeo da sam ga iz samilosti sa 14 godina, bio sam mu tata, mama, brat, sestra…Nitko nije vjerovao da će od njega nešto biti…Učio sam ga svemu, i što će odjenuti i što će jesti…kako će sjediti… Luka pleše po stadionima svijeta, proslavlja svoje ime i svog Obrovca iz kojeg je morao pobjeći gdje su mu zaklali djeda….On je na sudu pod zakletvom. …Tko se od vas može uvijek svega sjetiti, i to odmah… A ispitivali su ga u nedjelju u 21 sat i ispitivali sat i po…Sram može biti sve koji to rade, hrvatskog reprezentativca se na taj način izvlači s priprema reprezentacije i tako ispituje… Na druge igrače sam potrošio 10 milijuna maraka. To nikog ne muči, ali muči vas što smo Luka i ja podijelili njegov novac prema građanskom ugovoru. Koga to briga?

Luka je nedvojbeno govorio istinu na sudu, govorio je istinu i na ispitivanju. Osim što je u jednom pasusu rekao da je aneks potpisao kad je već igrao u Londonu. Luka je rekao da je transfer između 21 i 23 milijuna eura. I neki kažu vidi kako laže, ne sjeća se da je bio 21. E pa nije 21, već 22 i pol milijuna jer je Dinamo dobio i bonuse. Evo vam ako želite pogledati. Dinamo i Modrić su 29. travnja potpisali sporazum o podjeli. I tu je podjela isključivo u brojkama, i tu stoji njegov potpis. Recimo da nema tih aneksa, iako svi svjedoče, pa zar taj sporazum ne vrijedi? Pa Modrić je nakon tog sporazuma još dva mjeseca igrao u Dinamu!”