ZBOG “ZA DOM SPREMNI”: Predsjednik Milanović napustio obilježavanje Maslenice

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović napustio obilježavanje 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ u Zadru jer su neki od sudionika nosili ustaška obilježja, oglasili su se iz Ureda predsjednika.

“Nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik je nazvao i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu”, poručili su iz Ureda predsjednika i dodali da je Milanović naredio načelniku Glavog stožera oružanih snaga admiralu Robertu Hranju i svim vojnim zapovjednicima da napuste obilježavanje. Priopćenje iz Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti:
Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici.

Komentiraj