ZBOG UBOJSTVA NA KOSOVU: Vučić prekinuo pregovore u Bruxellesu

Podijelite članak

aleksandar vučić

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u Kosovskoj Mitrovici. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost, a beogradska delegacija napustila je dijalog u Bruxellesu.

Čelnik kosovskih Srba Ivanović s pet metaka upucan je u prsni koš kad je ulazio u prostorije stranke. Preminuo je u bolnici nakon što su ga 45 minuta pokušavali reanimirati. Sjeverni dio Kosovske Mitrovice blokirale su jake policijske snage koje tragaju za ubojicom ili više njih.

Pronađen je zapaljeni automobil koji su navodno koristili napadači. Ivanović je više od dvije godine proveo u pritvoru zbog navodnog ratnog zločina, a pušten je da se brani sa slobode. Bio je meta i ranije – zapaljen mu je automobil, a pritiscima su bili izloženi i članovi njegove stranke.

Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić: “Ubojstvo Olivera Ivanovića je zločinački, teroristički čin uperen protiv cijelog srpskog naroda s ciljem da se destabilizira situacija na Kosovu i Metohiji, osobito na sjeveru, da izazove kaos i da se se cijeli srpski narod i cijela Srbija gurne u pakao sukoba”, rekao je Đurić.

Tko god stoji iza ubojstva, albanski ili srpski kriminalici, moraju biti kažnjeni, rekao je. Na pitanje kako će to utjecati na nastavak dijaloga Beograda i Prištine koji je danas trebao početi u Bruxellesu, odgovorio je.”O čemu sada da razgovaramo? Odmah se vraćamo za Beograd”, rekao je, prenosi Media servis.

PISALI SMO:

UBOJSTVO U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen lider kosovskih Srba – čitajte OVDJE.

Komentiraj