ZBOG PRIJETNJI MARKOTIĆ: Podignuta optužnica – ucjenjivao i tražio novac, završio u zatvoru

Podignuta je optužnica protiv 36-godišnjaka zbog pokušaja iznuda, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu koje prenosimo u cijelosti.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, 4. prosinca 2020. podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv državljanina Republike Slovenije i Republike Hrvatske (1984.) zbog počinjenja tri kaznena djela iznude u pokušaju iz članka 243. stavak 1., 3. i 4. u svezi s člankom 34. i člankom 51. Kaznenog zakona. (7. 12. 2020.)

Podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je od 30. rujna 2020. do 5. listopada 2020. u Zagrebu, s nakanom da se znatnije nepripadno materijalno okoristi putem elektroničke pošte poslao poruke na e-mail adrese troje oštećenih hrvatskih državljana u kojima je od svakog oštećenika zahtijevao da mu uplate 100.000,00 eura u kriptovaluti.

Okrivljenik je, tereti ga se, u porukama uputio ozbiljne prijetnje oštećenicima ukoliko mu novac ne uplate do određenog datuma ili ga prijave policiji. Takvo postupanje je kod troje oštećenika izazvalo bojazan za njihov život, a okrivljenik u svojoj namjeri nije uspio jer su se oštećenici obratili policiji.

Državno odvjetništvo zatražilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).”

Kako se doznaje, muškarac je prijetio članici Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemki Markotić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Odgovori