ZBOG PREBJEGA MADJERA: Beljak najavio prijavu župana Kožića, a župan tužbu za klevetu

Cijela se bura digla zbog najnovijeg prebjega Mladena Madjera koji je postao 13. “igrač” u klubu Milana Bandića.

Podsjetimo, zbog prelaska HSS-ovca Madjera prijavu USKOK-u podnio je čelnik HSS-a Krešo Beljak, koji u tom prelijetanju ne vidi čista posla.

Mladen Madjer se ne oglašava, a Krešo Beljak je za N1 najavio i novu prijavu USKOK-u, koja se ovaj put odnosi i na župana Stjepana Kožića, umjesto kojeg je Madjer u Saboru.

“Znam ono što mi je Madjer govorio, da ga Stjepan Kožić stalno naziva, da ga ucjenjuje ukoliko ne pređe u klub Milana Bandića da će on aktivirati svoj saborski mandat što je nemoguće jer bi onda morao na izbore”, kazao je Beljak za N1.

Beljak tvrdi da je saznao još neke detalje oko Mladena Madjera i Stjepana Kožića no sve će prvo idućeg tjedna iznijeti u USKOK-u.

Na sve se optužbe oglasio priopćenjem župan Stjepan Kožić, koji također najavljuje tužbu, ali za klevetu. U prioćenju kaže:

“Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu.

S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima.

Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik“.

Beljak je pa na najavu tužbe za klevetu na Twitteru napisao: “Jedva čekam”.

Komentiraj