ZBOG NAPADA NA PETRAČA: Vjeko Sliško provest će mjesec dana u istražnom zatvoru

Vjeki Slišku određen je zbog napada na Hrvoja Petrača istražni zatvor od mjesec danao zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor u Remetincu protiv Vjeke Sliška, osumnjičenog da je u subotu navečer prijetio te teško ozlijedio Hrvoja Petrača ispred hotela Esplanade u Zagrebu.

Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

“Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnji osumnjičenik 12. listopada 2019. oko 22,25 sati ispred jednog hotela u Zagrebu, prišao drugom hrvatskom državljaninu i uputio mu prijeteće riječi koje su kod njega izazvale strah za vlastiti život te ga potaknule na obrambenu reakciju nakon čega je osumnjičenika udario šakom u glavu. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik potom, koristeći fizičku i dobnu nadmoć, u više navrata udario šakama oštećenika uslijed kojih je on pao na tlo gdje ga je osumnjičenik nastavio udarati. Oštećeni hrvatski državljanin u opisanom je događaju zadobio teške tjelesne ozljede”, priopćio je DORH.

Vjeko Sliško je utorak oko 10 sati ujutro doveden na ispitivanje u Općinskog državno odvjetništvo u Zagrebu, jer ga je policija kazneno je prijavila zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Sliškov odvjetnik, Milko Križanović, kazao je za RTL kako se njegov branjenik nije branio šutnjom.

“Njegova obrana je bila aktivna. Odgovarao je na sva postavljena pitanja kao i jučer. Ono što sada slijedi je odluka da li će Vjeko Sliško biti pušten na slobodu. Dakle, da daljnji kazneni postupak prati sa slobode i da se brani sa slobode. Ja kao branitelj ne vidim da bi bili ispunjeni bilo kakvi uvjeti da mu se predloži određivanje istražnog zatvora”, kazao je Križanović.

Dodao je i kako očekuje uvid u nadzorne kamere od kojih puno očekuje.