ZBOG IZGONA IZ GRADA: Vlasnici lunaparkova najavili blokadu zagrebačkih ulica

luna park

Odluka Milana Bandića da se uklone svi lunaparkovi iz grada, navela je vlasnike istih da ispred Gradske uprave održe miran prosvjed.

Izvješće: Medija servis

Danas ih se okupilo nekoliko desetaka, no ne promjeni li se postojeća odluka, spremni su i na puno veće poteze.

Marijan Berger, predsjednik udruge Luna, putujućih zabavnih parkova u Hrvatskoj.

“Problem traje od početka godine. Ja sam u siječnju predao zamolbu za lokaciju koju sam koristio, sada mi je ta lokacija onemogućena. U prvom mjesecu sam predao zahtjev, a u kolovozu sam dobio rješenje da je lokacija odbijena jer to nije u interesu grada. Mi te lokacije nismo dobili besplatno, ne tražimo socijalnu pomoć. Želimo samo raditi i pošteno zaraditi kruh”, rekao je Berger.

Berger sumnja da su “prljavi poslovi” krivac za zabranu rada lunaparkova u gradu. Kakvi poslovi i čiji interesi su u pitanju, pitali smo Alana Ordulja iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. On tvrdi da je nastala situacija rezultat novog Pravilnika, koji je donijela gradska uprava na čelu s gradonačelnikom.

“Pravilnikom je donešeno da nema više lokacija lunaparka u gradu Zagrebu. Temeljem prosvjeda lunaparkaša gradonačelnik je odredio 4.11. da će ih sve primiti gdje će dogovoriti daljnji tijek postupanja. U najavi je mjesec dana da se gradu Zagrebu predstavi projekt da se napravi veliki lunapark u gradu Zagrebu po uzoru na svjetske metropole”, kazao je Ordulj.

Na pitanje o kakvom velikom zabavnom parku je riječ, Ordulj nije znao pojasniti.”Za sada nemamo nikakve informacije, pitat ćemo stručne ljude da nam predlože moguća rješenja. U ovom trenutku ne možemo ništa više reći”, objašnjava Alan Obulj.

Za Bergera pozivi na sastanak s Milanom Bandićem već je prežvakana priča, budući da se dotični sastanci nikad nisu održali.”Tužit ćemo ga, ići ćemo do suda za ljudska prava, a ako se ni nakon mirnog prosvjeda i sastanaka ne bude se riješila situacija na obostrano zadovoljstvo, a to je da građani ovog grada zaslužuju lunapark, mi kao registrirani obrtnici koji plaćamo svoje obveze izići ćemo jačim prosvjedom. Nas je u Hrvatskoj 50, svatko od nas ima 10 do 15 ljudi članova obitelji i radnici. Zablokirat ćemo kamionima grad”, najavio je Berger.

Sastanak je idući petak u gradskoj upravi.