ZBOG AGROKORA SDP OSNOVAO KRIZNI STOŽER: Tko nije jamio, sada ima priliku – kaže Bernardić

davor bernardić

Zbog aktivacije Lex Agrokora na Iblerovom trgu izvanredno se sastalo predsjedništvo SDP-a.

Izvješće: Vlatka Koren (Media servis)

Šef stranke Davor Bernardić nakon jednosatnog zasjedanja Predsjedništva SDP-a objavio je odluku.

“SDP je osnovao krizni stožer kako bi pomogao malim dobavljačima, OPG-ovima i radnicima čije su sudbine i životi u ovom trenutku potpuno izloženi. To možemo vidjeti danas iz prijetnji i onome kako se prema tim ljudima ponaša. Zbog toga od ponedjeljka je ovdje besplatni info telefon kao pravna pomoć i podrška dostupna u SDP-u”, poručio je Bernardić.

O jučerašnjem priopćenju Ivice Todorića nakon aktivacije Lex Agrokora Bernardić nije štedio riječi.”Iz svega vidljivog očito je bilo riječ o prije pripremljenoj unaprijed dogovorenoj koordiniranoj akciji zaštiti krupni kapital i banke, a na uštrb radnika, proizvođača i OPG-a, po onoj staroj ‘Tko nije jamio sada ima priliku‘‘, tvrdi Bernardić.

Dok javnost spekulira o mogućim imenima vladinog povjerenika za Agrokor, šef oporbe i SDP-a pita se tko u ovom trenutku vodi Hrvatsku.

“Dalić se izuzela oko INA-e, Marić oko Agrokora, tko vodi Hrvatsku? Krupni kapital, banke, interesne skupine, menadžeri, strane korporacije. Jedno je sigurno, Hrvatsku ne vode hrvatski građane i ova Vlada ne štititi interese OPG-ovaca, radnika i poljoprivrednika”, kaže Bernardić.

Nakon što je SDP nedavno tražio osnivanje saborskog istražnog povjerenstva zbog navodno lažnih bilanci Agrokora, Bernardić je prozvao resornog ministra i bivšeg zaposlenika koncerna Zdravka Marića.

‘‘Ministar financija koji je u ovom trenutku izuzet iz procesa donošenja odluka vezanih za financije Hrvatske, a u trenutku kada Agrokor ima snažan utjecaj na državne financije, ne može biti ministar financija. Pa mislim da je to svima u Hrvatskoj jasno. To je pitanje zdravog razuma‘‘, zaključuje Bernardić.