ZAVRŠILI U KANALU: Mladić (17) vozio bez dozvole i odvezao prijatelja (29) u smrt

Ilustracija
Ilustracija

Iz Policijske uprave brodsko-posavske još jedna vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene u Medarima kod Nove Gradiške.

Pripremila: Marta Velikić

U izvješću policije se kaže kako je vozilom upravljao maloljetnik, bez vozačke dozvole:

“Noćas, oko 3.05 minuta, u Medarima se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri osobe ozlijeđene. Policija je očevidom u suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom potvrdila, da je do prometne nesreće došlo, jer se mladić upravljajući osobnim automobilom sisačkih registracijskih oznaka i broja (prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima), nakon pretjecanja osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka i broja nije držao strane kretanja, već je kotačima zahvatio travnatu bankinu.

Potom je vozilom udario u prometni znak, nakon čega je sletio u odvodni kanal gdje se vozilo prevrnulo. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 29-godišnjak. Vozač i dvojica putnika (28-godišnjak i 20-godišnjak) su ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je ukazana u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv vozača podnose kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu”.