ZAVRŠILA ERA ŠUKERA: Novi predsjednik HNS-a je Marijan Kustić

Hrvatski nogometni savez ima novog predsjednika. Na današnjoj izbornoj Skupštini HNS-a, nakon devet godina smijenjen je Davor Šuker s predsjedničke fotelje, a na njegovo mjesto sjeda Marijan Kustić.

Izvor: Media servis

“Veliki prioritet je ulaganje u daljnju infrastrukturu. Definitivno se to pokazalo jako dobrim, hibridni tereni digli su kvalitetu utakmica i naravno da ćemo dalje raditi na infrastukturi. Zato sam naglasio da moramo poraditi na suradnji s lokalnim upravama i samoupravama koji su ujedno i vlasnici tih objekata. Naravno da njih trebamo potaknuti da se ulaže u infrastukturu koja sigurno nije na zavidnoj razini, započeo je novi predsjetnik HNS-a, a zatim se osvrnuo na nacionalni stadion.”Mi ćemo poticati da se u gradu Zagrebu napravi novi stadion, po mogućnosti da bude na mjestu sadašnjeg Dinamovog Maksimira. Koristili bi ga i klub i reprezentacija. Zagreb, uistinu, zaslužuje jedan dobar stadion, a reprezentacija će, kako pokazujemo i dosadašnjim odlukama, igrati diljem Hrvatske, rekao je Kustić.

Za kraj je Kustić dao jasan odgovor na pitanje: Ima li Zdravko Mamić utjecaj u HNS-u?
“Zdravko Mamić nema upliva, niti utjecaja na bilo kakvo kadroviranje ili vođenje kod nas. Mislim da HNS ima svoju skupštinu, svoj izvršni odbor i svoje vodstvo te mislim da sa svojim potezima pokazujemo tko zapravo vodi i donosi odluke u Hrvatskom nogometnom savezu.”

Kustić koji je bio jedini kandidat za predsjednika, imao je podršku svih županijskih nogometnih saveza i izabran je jednoglasno. Šuker je pak izgubio podršku, prvenstveno svoje baze u zagrebačkom nogometnom savezu i nije se ni kandidirao. Prvi dopredsjednik Saveza je Ante Vučemilović Šimunović, a ostali dopredsjednici su Mario Smodlaka, Damir Mišković, Nenad Črnko i Slavko Prišćan, dok će funkciju izvršnog direktora obnašati Tomislav Svetina.