ZAVRŠILA BITKA ZA LIKU: HDZ proglasio pobjedu – Milinovićeva lista druga

Podijelite članak

“Ono što bih ja sad izrekao, to je da je HDZ s koalicijskim partnerima pobijedila na izborima za skupštinu”, rekao je nositelj HDZ-ove liste za Ličko-senjsku županiju Marijan Kustić, koji se proglasio pobjedu.

“Zahvaljujem svima koji su nam dali povjerenje, hvala svima koji su izašli, ali nisu, uvjeren sam da ćemo ih uvjeriti svojim radom da na idućim izborima glasaju za nas. Ankete su najavljivale da smo isti kao Darko Milinović i da nas on ugrožava kad je u pitanju pobjeda… Pokazali smo da je HDZ najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji i ubuduće će tako i biti. Hvala svima koji su sudjelovali u izborima. Mi ćemo se od sutra pripremiti i spremati se za Županijsku skupštinu”, rekao je Marijan Kustić.

“Nazvao sam Marijana Kustića i čestitao mu na izbornoj pobjedi”, rekao je župan Darko Milinović i dodao: “Ako me pitate jesam li zadovoljan, ostvarili smo respektabilan rezultat. Jača smo politička opcija od HDZ-a u Gospiću… Jedan od najvećih prevaga je bio rezultat HDZ-a u Senju gdje su dobili 1100 glasova prednostiOkupio sam ljude koji su se bili spremni usprotiviti najjačoj stranci u državi i u županiji… Birači su poručili da je HDZ, koji je imao 55 posto prije dvije godine, sada je to negdje oko 35 posto. Za dvadeset posto imaju lošiji izborni rezultat. Ja sam očekivao bolji rezultat. Rezultat oko dvadeset posto je respektabilan…”

DIP je objavio privremene rezultate izbora u Lici.

Obrađeno je 113 od ukupno 116 biračkih mjesta:

HDZ (HSU,HSP AS, HSS, HBS) 36,94%, Lista Darka Milinovića 19,80%, HSP 14,65%, Lista Ante Dabe 10,78 %, SDSS 5,88%, SDP 4,12%, Živi Zid 3,17 %, i HSLS/HNS 2,73 %, Stranka rada i solidarnosti 1,88 %.

Komentiraj