ZAVRŠEN TEHNIČKI PREGLED: Pelješki most ima manje nedostatke

Pelješki most prošao je tehnički pregled, tijekom kojeg su utvrđeni samo manji nedostaci.

Priopćenje Hrvatskih cesta prenosimo u cijelosti:

“Tehnički pregled po prvoj građevinskoj dozvoli projekta Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom, a koja podrazumijeva Pelješki most, upravo je završen te su Hrvatske ceste d.o.o. kao investitor radova zaprimile službeni zapisnik. Na pregledu se sukladno propisanim procedurama i pravilima provjeravala sva potrebna gradilišna dokumentacija i dokazi kvalitete ugrađenih materijala kao i stanje na samom gradilištu.Bitno je istaknuti kako su predočeni dokazi uporabljivosti kao i funkcionalni testovi nužni za uporabu mosta zadovoljili sve traženo građevinskom dozvolom.

Tehničkim pregledom utvrđeni su određeni manji nedostaci, a koji su za ovako kompleksne izvedbe u gradnji uobičajeni. Riječ je o radovima koji se mogu izvesti u kratkom periodu, a obuhvaćaju zamjenu manjeg dijela prometne opreme. Po uklanjanju spomenutih nedostataka moći ćemo govoriti o završetku svih radova na Pelješkom mostu.

Uporabna dozvola za most bit će izdana po završetku radova na pristupnim cestama i izvršenom tehničkom pregledu za iste, budući da je po lokacijskoj dozvoli most sa pristupnim cestama jedna funkcionalna cjelina. Slijedom navedenog, paralelno s uklanjanjem nedostataka na mostu, nastavljaju se radovi po drugoj građevinskoj dozvoli koja obuhvaća pristupne ceste prije i poslije mosta, na kopnenoj i na pelješkoj strani, od DC8 do DC414 u duljini od 12 km.  Podsjećamo, kako su u tijeku također i radovi na dionicama koje se nastavljaju na pristupne ceste mostu, na obilaznici Stona u duljini od 18 km.”