ZAVIČAJNO DRUŠTVO MEĐIMURJE: Na “Međimurskoj večerji” poznati Međimurci

U Zagrebu žive i rade mnoge Međimurke i Međimurci iz nekoliko generacija koji aktivno promoviraju vrijednosti svog zavičaja.

Članovi Zavičajnog društva „Međimurje“ u Zagrebu ulažu veliki trud u organizaciju tradicionalnih manifestacija kojima održavaju međimurski identitet.

Jedna od njih svakako je i Međimurska večerja, tradicionalno druženje Međimuraca iz Zagreba i iz zavičaja, ove godine 29. po redu.

Prijateljsko druženje s kulturnim i znanstvenim djelatnicima, gospodarstvenicima, liječnicima pokazuje da je zajednica Međimuraca u gradu Zagrebu sve brojnija i snažnija.

Društvo je dodijelilo plakete Zrinskoj gardi povodom 20 godina postojanja postrojbe, te Damiru Sabolu i Martini Pintarić za istaknute rezultate u području poduzetništva.

U redovno članstvo Društva primljeni su Neven Mikec, Martina Pintarić, Saša Kramar, Ivan Soldo, Dominik Mišević, Jelena Cirković, Ranko Režek, Ivan Rajković, Ivanka Trstenjak-Rajković te Srećko Vargek.

Za dobru atmosferu tijekom večeri pobrinuli su se članovi glazbenog sastava „Noćna Smjena“ te naša istaknuta mezzosopranistica Blanka Tkalčić.