ZASTUPNIK VRKLJAN: Neka Plenković pokaže rezultate ovršnog zakona – prošla je godina

Na moje upozorenje da će Hrvatska dobiti najgori ovršni zakon u EU vladajuća većina se oglušila, kaže nezavisni saborski zastupnik, ugledni liječnik i znanstvenik, Milan Vrkljan i poziva premijera Andreja Planekovića da pokaže rezultate nakon što je zakon na snazi godinu dana.

Zastupnik Vrkljan na Facebooku piše:

NEKA PLENKOVIĆ POKAŽE REZULTATE OVRŠNOG ZAKONA GODINU DANA NAKON IZGLASAVANJA ZAKONA U SABORU

Danas je točno godinu dana od izglasavanja “novog” ovršnog zakona. Vladajući HDZ uz potporu SDP-a tada su izglasali ovršni zakon za koji sam u Saboru tvrdio da je neupotrebljiv, nekoristan, odnosno štetan.

Na moje upozorenje da će Hrvatska dobiti najgori ovršni zakon u EU vladajuća većina se oglušila.

Sam premijer Plenković došao je u Sabor braniti novi zakon!!!

Danas nakon godinu dana i dalje imamo 242 tisuće ovršenih građana, nije se smanjio broj ovršenih niti se smanjila ovršna masa.

Javni mediji, prije svega HRT, potpuno ignoriraju javni interes i nastavljaju skrivati jednu od najgorih agonija kroz koju prolazi skoro četvrtina hrvatskih obitelji. Konferencije za tisak koje organizira Plenković podsjećaju na unaprijed dogovoreni igrokaz. Plenković i vlada nepogrešivo vode Hrvatski narod u propast.

Samo korupcija i kriminal postali su naša svakodnevnica.

Plenković nedavno saziva konferenciju za tisak zbog bivše ministrice Žalac, koju besramno brani i koja je evidentno korumpirana, a istovremeno potpuno ignorira problem ovršenih građana.
Ista ta Žalac dala je 16 milijuna kuna firmi sa jednim zaposlenim !!!

O tome sam također govorio u Saboru kad sam ministra Marića suočio sa činjenicom da su prošle godine prihodi tvrtki bez ijednog zaposlenog bili 20 milijardi kuna. Njemu, guverneru HNB i ministru pravosuđa u tome nema ništa sporno !!! To je vrijednost sedam Peljeških mostova!!!

Pozivam sve medije da prestanu biti oglasna ploča, bilo čija, i da počnu objektivno izvještavati, jedino u interesu istine.

I konačno, evo tadašnjeg mog komentara na FB oko izglasavanja ovršnog zakona.

Jučer su u Saboru RH pale sve maske. Na dnevnom redu je bilo izglasavanje novog ovršnog zakona. Na slici se vidi kako sam jedini glasovao protiv novog prijedloga zakona. Glasujem onako kako govorim !!!

Koalicija HDZ-a i SDP-a potvrđena je jasnije nego ikada prije. Koalicija profunkcionira uvijek na štetu hrvatskog naroda i onih koji se najugroženiji.