ZASTUPNIK PETEK: U Zagrebu ništa novo – razvrstano smeće u istom kamionu?!

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gradski zastupnik Renato Petek već je upozoravao kako se u zagrebu nedovoljni čini na razvrstavanju otpada, ali i kako djelatnici Čistoće na kraju i ono što se razvrsta znaju strpati u isti kamion.

Ovo je njegova najnovija objava na tu temu na Facebooku:

U Zagrebu ništa novo! Razvrstano smeće u Španskom Čistoća odvozi u istom kamionu?

Nije prvi puta da su ih građani snimili u ovakvoj raboti. Po prvi puta objavljujem prepisku sugrađanke s Čistoćom kada ih je ona uhvatila u sličnom slučaju u Prečkom i kada je dobila obrazloženje Čistoće u kojem stoji da se razvrstani otpad iz zasebnih spremnika može isprazniti u kamion s miješanim, ako se utvrdi da se ‘u njima nalazi veći udio miješanog komunalnog otpada te se takav otpad ne može više sortirati.’

Obzirom na moje iskustvo s odvozom smeća u istom kamionu http://bit.ly/2EKjg0C te poznavajući smjer djelovanja i ciljeve Čistoće, nažalost mogu konstatirati da napretka u uspostavi održivog ekološkog sustava gospodarenja otpadom u Zagrebu nema, niti će ga pod ovom gradskom upravom tako skoro biti.

U potrebnu edukaciju građana ne ulaže se dovoljno, a i dalje nema uvjeta (vrećica i kanti) za sortiranje na kućnom pragu, kao niti ostalih uvjeta za zbrinjavanje otpada.

I u 2019. godini (zahvaljujući 26 ruku za izglasan proračun) jedini koji će profitirati od našeg otpada je g. Pripuz kojemu je Gradonačelnik isporučio većinu ugovora za zbrinjavanje otpada, kao i održavanje Jakuševca aktivnim.

Komentiraj