ZASTUPNIK PETEK: Gradonačelniku ispao nos iz jeftine maske – Fendi maske rasprodane

Jučer sam igrom slučaja bio prisutan na pressici u Markuševcu gdje je gradonačelniku iz jeftine maske ispao nos, kaže gradski zastupnik Renato Petek.

Potom se, objavom na Facebooku, nešto žešće dohvatio Milana Bandića.

“Dođem doma i čitam na društvenim mrežama kako mnogi komentiraju kako je nepravilno nosio masku. Otvorim komp da pročitam vijesti na portalima, kad se otvori oglas za maske, koje sam, kao i mnogi građani tražio pretražujući internet nekoliko dana.

No oglas nije nudio bilo kakve, već Fendi maskice! Google već zna kad pratiš kaj (ne)radi Bandić + maske da je sljedeće sto treba ponuditi je Fendi, Bandićeva omiljena marka.

Zločesti Google! Kako su te maske u Italiji rasprodane, nadam se da je Bandić preko svojih veza u Rimu već nabavio dovoljnu količinu maskica koje vjerojatno nosi samo unutar svojih brojnih stanova, od kojih niti jedan nije stradao u potresu.

Zna on koje posljedice tijekom potresa mogu nastati u Zagrebu, pa je kolektirao stanove isključivo izgrađene u nedavno izgrađenim zgradama koji su radili kumovi, često na bivšem gradskom zemljištu. Naravno, svi su stanovi opremenljeni dovoljnom količinama luga za pranje ruku.

Niti vagoni luga Bandića neće oprati od nerada i neodgovornog upravljanja Zagrebom, koji je najviše vidi u krizama poput ovih u kojima smo sada. Nema novca u gradskoj blagajni za pomoć ni građanima ni firmama, ni unesrećenima u potresu. Pare su potrošene na njemu važne stvari i prema prioritetima koji nam danas ne znače ništa, ništa ne pomažu: fontane, parkovi, stupići, zastave itd.

Bez obzira na sve, želim mu dug život, neka se zaštiti Fendi maskicom jer želim da bude svjedokom kako se Zagrebom može upravljati odgovorno i ne samo u koristi uske skupine prijatelja i kumova koji i pod karantenom gradi spomenik domovini i obavljaju zemljani radovi za projekt Zagreb na Savi. Sve to rade kako bi “ispoštovali rokove iz ugovora”, a zapravo će u krizi naplatiti značajan novac iz gradske blagajne za trenutno potpuno nevažne radove.

Želimo hitan rebalans proračuna, zaustavljanje radova i realizaciju svih nepotrebnih projekata u građevini, kulturi, sportu te preusmjeravanje novca na spašavanje građana i radnih mjesta!”

Komentiraj