ZASTUPNIK MILETIĆ: Najavljeno na stotine tužbi zbog uvođenja obveznih covid potvrda

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić objavio je kako odvjetnici, njih čak 200, “preispituju zakonitost uvođenja obveznih covid potvrda”, te da je mofuće i podizanje nekoliko stotina tužbi.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

PODIŽE SE NEKOLIKO STOTINA TUŽBI

Pojavila se inicijativa od preko dvije stotine umreženih odvjetnika koji preispituju zakonitost uvođenja obveznih covid potvrda, a što je najavljeno i sada objavljeno zadnjom mjerom Stožera.

Kako se Hrvatska odvjetnička komora oglušila prema uvođenju najavljivane mjere, odvjetnici su počeli samoinicijativno pripremati nacrte prijedloga ocjene ustavnosti i zakonitosti mjera i odluka Stožera, pojedinačnih tužbi prema sudovima, te drugih pravnih lijekova koja su im na raspolaganju, a sve radi zaštite prava građana koje zastupaju, dakle ne samo svojih stranaka nego i ostalih građana, jer odvjetnici drže da su temeljna ljudska prava i slobode ugroženi.

Odvjetnici su zadnja instanca u zaštiti prava svakog građanina, i ovim putem šalju ovu poruku da osjećaju moralnu dužnost poduzeti pravne korake.

Najavljeno je nekoliko stotina tužbi.

Dragi ljudi, svi koji osjećate da su vam ugrožena temeljena ljudska prava, da su vas oštetili na poslu, ili nešto drugo povezano s uvođenjem ovakvih covid potvrda – pošaljite mi kratki opis problema sa svojim kontaktima (da vas odvjetnici mogu nazvati) na mail: marinmileticmost@gmail.com

Možete mi isti opis problema poslati i na Telegram u poruci. Zapratite me na mom Telegram kanalu, tu dobivate detaljnije informacije. https://t.me/joinchat/J_j8_YnLVfVhYWE0

Mi Hrvati smo miroljubiv narod. S ogromnim pragom tolerancije. Ali, nećemo dopustiti da nas se ucjenjuje i prisiljava na nešto što po svojoj savjesti ne želimo. Hvala svim ovim odvjetnicima, ovo je ogromna stvar – što su odlučili stati na strani pravde i istine u borbi za svakog čovjeka ove Države i očuvanje temeljnih prava.

Hvala vam dragi ljudi
Danas je veliko mirno okupljanje građana na Trgu svetog Marka u 15h. Ja sam u Rijeci, vidimo se u 19h na riječkom Korzu – za slobodu

Vrijeme je izaći iz udobnosti vlastitog doma i doći dati svoj doprinos u očuvanju slobode. Ovo je zajednička borba i cijepljenih i necijepljenih. Sada to mnogi vide.

Uskoro dodatne novosti. Nema nazad.

Lomiti mogu, slomiti neće