ZASTUPNIK JAKŠIĆ: “Kaj bi ti štel biti” opisuje stanje mentaliteta HDZ-a, ali i premijera Plenkovića

Gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić komentirao je način kadroviranja HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, kada netransparentno dovodi na čelo Podravke Martinu Dalić, koja je napustila Vladu zbog afere Borg.

Na Facebooku, uz snimku, Jakšić kaže:

„Kaj bi ti štel biti?“ je pitanje koje u potpunosti opisuje stanje mentaliteta HDZ-a, a ovih dana vidimo da se s njime naveliko služi i sam premijer kada je u pitanju kadroviranje u Podravki.

Podravka je tvrtka koja 70 godina prednjači svojim poslovanjem, svojom inovativnošću, svojom odanošću ovoj zemlji i koja je svakodnevno hranila hrvatsku vojsku i prognanike u Domovinskom ratu dok su se neki bogatili i skupljali prve milijune.

Danas HDZ po totalno netransparentnim uvjetima bira tko će voditi našu Podravku, vodeći se političkim interesima i političkom trgovinom bez imalo grižnje savjesti.

Ništa se ne pita niti one koji su 70 godina stvarali tu tvrtku, koji su stvorili milijune kuna dobiti, a koje su neki drugi jednostavno odlučili oduzeti.

Politika nije i ne smije biti kao Vegeta da se u sve može miješati!”

“U Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, pa i cijeloj zemlji, zbog afera koje su se povlačile za njom i zbog uvjeta u kojima je otišla iz Vlade, palac javnosti je okrenut prema dolje kada je riječ o imenovanju Dalić za predsjednicu Uprave Podravke”, izjavio je Jakšić .

Naveo je i kako nikada nije radila u toj branši i sve to ide na teret isključivo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću koji je odlučio biti glavni kadrovik u Podravci, a presudila je jedino partijska knjižica.