ZASTUPNICI U NERADU TJEDAN DANA: Strašna poruka ljudima koji rade ili kopaju po kontejnerima – kaže Miro Bulj

Podijelite članak

sabor

Zbog blagdana Tijelova idući četvrtak, saborski zastupnici imat će slobodno cijeli idući tjedan. Nadoknadit će sve u tjednu iza, poručio je predsjedavajući Reiner.

Oporba vladajuće optužuje za nerad, a protiv takve odluke su i pojedini Mostovci.

“Zamolio bih vas da očistimo klupe, da ne ostavimo papire na klupama da ih ponesemo ili stavimo ispod da ne ostanemo bez njih”, pozvao je predsjednik Sabora Željko Reiner zastupnike da pospreme svoje klupe na kraju radnog vremena jer proći će deset dana do povratka u Sabor,  prenosi Media servis.

Idući tjedan neće raditi. Zbog jednog blagdana koji je u četvrtak spojili su cijeli tjedan s vikendom, što je za Mostovog Miru Bulja sramotno.

“Nije dobra poruka prema ljudima koji rade, koji kopaju po kontejnerima tražeći sebi hranu. To je strašno loša poruka i da se ubuduće više neće nikada ponoviti,” rekao je Bulj.

HDZ-ov Željko Dilber nema ništa protiv tjedna na praznicima, iako ne zna što se slavi na Tijelovo.

“Nadoknadit ćemo to. Počinjemo s radom u ponedjeljak i ne vidim ništa sporno oko toga”, izjavio je Dilber. “Što se slavi na Tijelovo? Ne znam,” odgovorio je Dilber.

Ali zna SDP-ov Nenad Stazić koji odluku o slobodnom tjednu smatra neodgovornom.

“Tijelovo je blagdan presvetog tijela i krvi Kristove, htio ga je ustanoviti papa Urban IV., ali ga je smrt spriječila pa je to učinio papa Ivan 22. u 14. stoljeću i sada zahvaljujući toj dvojici velikih papa HDZ neće morati sljedeći tjedan skupljati kvorum”, rekao je Stazić.

Zbog nedolaska na posao u Sabor vladajući su imali problema i proteklih tjedana, a Mostov prijedlog o umanjenju plaće saborskim zastupnicima u takvim slučajevima nije prošao.

U HDZ-u će razmotriti financijske kazne zbog nedolaska na posao, poručio je Karamarko, a kazna koja ih svakako ne bi trebala zaobići je ona na izborima, smatra Ivan Lovrinović iz Mosta.

“Meni nije jasno da može netko za nekoga glasovati na izborima ako zna da se tako i tako ponašao i nije dolazio na posao, ako se to nastavi onda imamo problem patologije s jednom dijelom društva”, rekao je Lovrinović.

Komentiraj