ZASTUPNICA RUSAK: Tomašević može lagati građanima, ali ne može uredu europskog tužitelja!

Kao jednu od sedam novih mjera zbrinjavanja otpada Tomašević je najavio podjelu žutih kanti za plastiku obiteljskim kućama.

Stoji to u priopćenju za medije zastupnice u Skupštini Grada Zagreba Gordane Rusak.

U nastavku se kaže:

Na prošloj sjednici Skupštine pokazala sam mu uskladištene kante snimljene iz zraka i ugovor koji je za nabavu tih kanti potpisala tadašnja vršiteljica dužnosti gradonačelnice  Jelena Pavičić Vukičević koji potvrđuju da on te spremnike ima uskladištene već godinama!  On je to s govornice negirao tvrdeći da su to uskladištena zvona za zelene otoke, a ne kante.

Lagao je i to potvrđuje Ugovor koji je potpisao s voditeljem podružnice Čistoće 2. prosinca 2021. o preuzimanju 46 000 kanti, plavih, smeđih i žutih. Može lagati zastupnicima i građanima ali neće moći uredu europskog tužitelja kojem je prijavljeno kršenje ugovora o dodjeli europskih sredstava.  Prema ugovoru te su kante bili dužni distribuirati na površine javne namjene u roku od 75 do 120 dana, a prošlo je gotovo dvije godine da to nije učinjeno.

Nabava tih kanti dio je velikog europskog projekta vrijednog 10 milijuna eura! Ne samo da nam prijeti vraćanje novaca nego dvije godine  Čistoća kupuje puno više žutih vrećica nego je potrebno i gomila gubitke  dok europskim novcem kupljene žute kante stoje!  Proizvođač žutih vrećica profitira, a Čistoća gubi!

Pozivam Tomaševića da prestanu slati uplatnice za naknadu za održavanje groblja jer groblja ne održavaju! U Zagrebu je postalo uobičajeno da se naplaćuju usluge koje se ne pružaju! Upravo je u tijeku radna akcija građana grada Zagreba koji vlastitim snagama uz puno napora pokušavaju zapuštena i devastirana  groblja barem djelomično dovesti u red pred blagdan Svih svetih.

Isto tako pozivam gradonačelnika da dopusti da na taj dan u duhu naše tradicije na fontanama zasvijetle slike naših svetaca, a ne tuđa zastava sa zvijezdom i polumjesecom.

 

Zastupnica u Skupštini Grada Zagreba:

Gordana Rusak