ZASTUPNICA O NAŠEM ZDRAVSTVU: Vezali su me i strugali mi maternicu pola sata na živo!

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Bilo je silnih strelica na račun ministra zdravstva Milana Kujundžića od strane oporbe koja je tražila njegov opoziv.

Naravno da ga je svesrdno branio premijer Andrej Plenković.

U pojedinačnim raspravama i replikama ministru zapanjujuća je bila ona intimna Mostove Ivane Ninčević Lesandrić.

Rekla je kako se zdravstvo ogleda i na njezinom slučaju kada je imala spontani pobačaj te da su joj u bolnici strugali maternicu pola sata na živo, bez anestezije.

“Ja sam imala spontani pobačaj. .. Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije.

To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od tisuća žena koje su potpisale peticiju. Namjeravate li ovo promijeniti i kada”, rekla je Ivana Ninčević Lesandrić.

Vrlo je kratak bio odgovor ministra Kujundžića: “Meni je žao zbog gubitka djeteta. Morao bih imati medicinsku dokumentaciju da vam mogu dati odgovor”, rekao je.

Kasnije je  Ninčević Lesandrić rekla kako jeoj je bilo teško iznijeti svoju intimu u Saboru. “To nije bila samo moja odluka, nego i suprugova, da ja želim o tome javno pričati. Nisam znala hoće li to biti u ovom mandatu, ali danas je bila prilika. Morala sam progovoriti, zbog drugih žena”, kazala je za HRT.

Na Hitnu je došla krvareći, rekla je, nakon čega su joj rekli da mora na kiretažu.  “Ne znam kako to izgleda, rekla sam ‘ok’. Kad sam ušla u prostoriju prvo mi je bilo čudno to što su me svezali. Nisu mi objasnili zašto. Mislila sam da je to za zaštitu, ako se trznem, jer mi je bilo logično da će mi umrtviti taj dio tijela. Bol je bila sve jača i jača, postalo je neizdrživo. Upitala sam dokad će to boljeti i kada će početi djelovati nešto. Rekli su mi da je ovo jedini način na koji to mogu učiniti”, kazala je zastupnica.

Od šoka nije pitala za anesteziju. “Sestre su odbrojavale, držale me za ruku, one su s ljudske strane napravile sve što su mogle”, rekla je. Tek kada je došla kući, u nevjerici što joj se dogodilo, počela je, kaže, pretraživati po internetu.

“Išla sam vidjeti je li moguće da mi se to dogodilo. Tek tada sam doznala da postoji i peticija, kiretaža bez anestezije, čitala sam o iskustvu neke gospođe, i da je već pisano otvoreno pismo Vladi i ministru, tek tada sam ostala šokirana. Odlučila sam progovoriti o toj temi, jer vidim da nitko od političara ne želi komentirati. A ja sam željela da ministar Kujundžić to čuje, jer to je njegov resor”, zaključuje je zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić.

 

Komentiraj