ZAŠTITIMO HRVATSKU KUNU: Kreće prikupljanje potpisa za referendum

Sutra, u nedjelju, 24. listopada 2021. počinje dvotjedno prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma o ulasku u eurozonu, najavili su Hrvatski suverenisti, koji smatraju da se o odricanju od monetarnog suvereniteta mora očitovati hrvatski narod.

Podsjećamo kako su Hrvatski suverenisti prije dva mjeseca krenuli s inicijativom Zaštitimo hrvatsku kunu, kojoj su se u međuvremenu priključili Hrvatska stranka prava, Neovisni za Hrvatsku, Generacija obnove i istaknuti pojedinci, rekao je Marijan Pavliček, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista.

Saborski zastupnik Marko Milanović Litre je predsjednik organizacijskog odbora Referendumske inicijative, i otkriva kako će referendumsko pitanje glasiti: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: “Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu”.

Štandovi će biti na 250 lokacija, a Inicijativi su uvjereni da će se prikupiti dovoljan broj potpisa, a to je nešto više od 380 tisuća.

Potporu inicijativi došli su dati Nikica Augustinović i Frano Čirko, predsjednici Hrvatske stranke prava i Generacije obnove.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!