ZAROBLJENA ZLOGLASNA SNAJPERISTICA: Srpkinja na strani Rusa – bila je rukometašica i časna sestra

Vojska Ukrajine tvrdi kako je zarobila rusku snajperisticu Danijelu Lazović, ratnog imena Bagira, Srpkinju koja na strani Rusa u Ukrajini ratuje još od 2014. godine.

Na Facebook stranici ArmyInform objavljeno je kako na svojim rukama ima krv najmanje 40 osoba, među kojima su i civili.

Snajperisticu koja je ratno ime uzela po liku Crne pantere iz filma “Knjiga o džungli”, ukrajinske snage su zarobile nakon ranjavanja. Ranjenu i bez mogućnosti bijega njeni suborci ostavili su na bojnom polju:

“Ostavili su me! Vidjeli su da sam ranjena, imali su priliku izvući me, a jednostavno su isparili nadajući se da ću umrijeti”, prenose njene riječi pripadnici ukrajinskih snaga. Ukrajinci tvrde da je zarobljenici pružena potrebna medicinska pomoć i trenutno je na liječenju, javlja RTL.

Uz objavu njene fotografije priložena je i vojna knjižica na kojoj piše da se zove Irina Starikova i da rođena u Donjecku. Ukrajinski portali, pozivajući se na ranije objave u srpskim medijima, navode da je riječ o Srpkinji Danijeli Lazović.

Prije svog ratnog života bila rukometašica, časna sestra i osuđena dilerica droge. U redovima proruskih separatista u Donbasu godinama je bila jedna od najslavnijih stranih dobrovoljki te su ukrajinske tajne službe u nekoliko navrata objavljivale njezino ime.

Nastupala je i u propagandističkim intervjuima na ruskim portalima pod kontrolom oligarha Jevgenija Prigožina zvanog Putinov Kuhar, kojega se osnovano smatra kreatorom zloglasne plaćeničke ruske vojske Wagner.

Lazović je rođena u Gornjem Milanovcu, gdje joj i danas navodno žive roditelji i sestra. U istočnu Ukrajinu 2014. je otišla u sklopu dobrovoljačkog Srpskog husarskog puka, paravojne jedinice u čijim su redovima djelovali mnogi borci iz velikosrpskih ratova devedesetih.

Prije toga je jedno vrijeme trenirala rukomet, a jedno se vrijeme bila odlučila i na život u manastiru Tumane kod Golubca. Tamo je dobila i ime Majka Ksenija. No, to je bila samo kamuflaža. Često je pod krinkom časne sestre putovala od Beograda do Kosova, dok je srpska policija nije naposljetku razotkrila kao prekaljenu dilericu, ali i ovisnicu o drogi.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!