ŽARKO PUHOVSKI: Oporba je impotentna – većina bi loše prošla na prijevremenim izborima

“Ova situacija presedan je u hrvatskoj tradiciji”, rekao je politički analitičar Žarko Puhovski za Media servis i dodao da je do sada zabilježen samo još jedan slučaj da je ministar na funkciji lišen slobode. Ipak, za Vladu ovo nije najcrnji scenarij.

“To je nešto što je s jedne strane ozbiljan udarac za Vladu, s druge strane je mogućnost Plenkoviću da se riješi ministra koji je sigurno slaba točna u toj Vladi, a da istovremeno ne da oporbi za pravo”.

A na pitanje treba li se zbog ove situacije smijeniti premijera Puhovski poručuje:

“Ja mislim da ga se a, ne može smijeniti, b, da ga se zbog jednog ministra ne treba smijeniti, ali dogodi li se da stvar bude išla dalje, da se pojavljuje Milošević, Aladrović, na popisu onih koji bi bili pod istragom ili eventualno u pritvoru, tada bi se moralo razgovarati o rekonstrukciji Vlade, a vjerojatno i o njezinoj ostavci što bi gotovo sigurno značilo prijevremene izbore”.

A na pitanje je li rekonstrukcija Vlade trenutno izgledan scenarij, politički analitičar Žarko Puhovski za Media servis kaže da ukoliko sve stane na Darku Horvatu gotovo je siguran da do rekonstrukcije neće doći.

No, smatra da zahtjevi oporbe za izvanrednim izborima u ovom trenutku ne bi naišli na povoljne rezultate po njih jer je prema analizama javnog smijenja HDZ još uvijek u vodstvu.

“Oporba je naprosto impotentna i u svojem programu i u svojim sadržajnim zahtjevima i u svojem broju.

Oporba priča o prijevremenim izborima, a zapravo se nada da do njih neće doći jer bi gotovo sigurno većina oporbenih stranaka jako loše prošla”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!