ŽARKO PUHOVSKI: Most nije proveo ni “p” od programa – njima je drug Staljin glavni vođa

žarko puhovski

Žarko Puhovski, politički analitičar,  komentirao je izborne pobjede Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka, ali i aktualnu situaciju u Vladi.

“Oni funkcioniraju kao neka vrsta spojenih posuda, jedan bez drugoga ne mogu. Znalo se da Karamarko pobjeđuje, a ako on pobjeđuje, Milanović je logičan odabir za SDP. Karamarko je započeo s ovim zagrijavanjem atmosfere i izazivanjem podjela, što je Milanoviću dobro došlo”, rekao je Puhovski u emisiji RTL Direkt.

Po njemu je formalno bolje prošao Karamarko, ali je Milanović s druge strane imao protukandidata, koji njegovoj pobjedi daje veću vrijednost.

Puhovski tvrdi da se MOST potpuno osramotio i kaže:

“Što se Mosta tiče, oni su se potpuno osramotili. Nisu proveli niti p od programa koji su zastupali. Oni su se bavili personalnom politikom još gore nego HDZ i SDP. Njima je drug Staljin glavni vođa – kadrovska politika je osnovna stvar svake politike. Sad ga neki s ljevice vole jer on koči Karamarka, ali to nije dovoljno. S druge strane, Karamarko je, parlamentarno gledano, jer je u situaciji u kojoj nije dobio što je trebao dobiti jer Most sabotira. Nama kao građanima je problem što imamo Vladu koja ništa ne radi. Dokaz je činjenica da je premijer druga najpopularnija osoba u zemlji, a vlada koja bi se bavila ozbiljnim reformama morala bi imati nepopularnog premijera.”

Puhovski ne vjeruje u nove izbore.

“Karamarko je propustio trenutak da izazove izbore. On je mogao ići na izbore. SDP je oslabljen. Karamarko ne bi dobio više glasova, ali bi to bio veći postotak jer Mostovi glasači ne bi izašli na izbore. Da je to napravio prije tri tjedna, mogao je izbore imati prije ljeta i imao je šansu da dobije rezultate slične Poljskoj ili Mađarskoj”, kaže Puhovski.