ŽARKO PUHOVSKI: Bandića bi uz podršku HDZ-a mogao ugroziti jedino Hasanbegović – drugi nemaju šansi

žarko puhovski

Žarko Puhovski, politički analitičar, gostovao je na televiziji N1 i među ostalim govorio i o tome kako on vidi kandidate za zagrebačkog gradonačelnika.

O Bruni Esih kao kandidatkinji je rekao kako  “igra toplo-hladno. Malo krene, malo stane, ne ponaša se još uvijek politički. Po mom mišljenju Milana Bandića može ugroziti jedino Zlatko Hasanbegović uz jasnu podršku HDZ-a, a to se sad čini nemogućim. Nitko od drugih kandidatkinja i kandidata nema neku šansu. Ne vidim tko bi drugi imao šansu protiv Bandića.”

O tome ima li SDP kandidata za Zagreb kaže: “Najveći problem s novim predsjednikom SDP-a Bernardićem, koji se ponaša kao Plenković, je što se još uvijek nije izjasnio hoće li biti kandidat za Zagreb. On kao predsjednik stranke ne može biti kandidat nijednog grada, a kamoli Zagreba.”

Puhovski misli i da SDP nema ozbiljnog kandidata i obrazlaže: “Ja ne vidim nikoga. Kandidat bi trebao biti netko tko je nov, netko mlađi, nepotrošen i netko za koga bi se ljudi u stranci mogli doista od srca angažirati.”

Upitan o eventualnim HDZ-ovim kandidatima Andriji Mikuliću i Dragi Prgometu, rekao je: “Nemaju naročitu šansu, Mikulić nikakvu. Prgomet ima, uz uvjet da se Bandić ne kandidira. Onda bi se sve novo otvaralo. Ponavljam, ne vidim tko od njih bi se mogao suprotstaviti Bandiću. Bandić ima rezultate, samo je pitanje kolika je cijena njegovih uspjeha. Za to se treba puno pripremati. Ni Sandra Švaljek se sada ne čini uvjerljivom.”

Misli kako bi bilo razumno da SDP podrži HNS-ovu Anku Mrak Taritaš. “To bi bilo razumno uz dvije pretpostavke – da SDP proguta knedlu da je mlađi partner mlađem partneru i da SDP ne ide na ljevicu jer je onda i protiv liberala. Lijevo-liberalna koalicija ima smisla kada se radi na tome da se suzbije nalet desnice i konzervatizma. S takvom suradnjom nastavila bi se Milanovićeva politika curenja prema centru”, rekao je Puhovski u razgovoru za N1.