ZAPUŠTENI BISER: Bandić najavio – za obnovu ‘Grada mladih’ 40 milijuna eura!

Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na oko 40 milijuna eura, a osim obnove zgrada, izgraditi će se dvorana, nova igrališta i bazen, čija je izgradnja bila najavljena još 1948. godine.

Piše: Branimir Fagač

U ‘Grad mladih’, nekoć imena ‘Pionirski grad’, stigli su prvi strojevi najavivši početak prve faze obnove tog kompleksa usred šume na istoku Grada.

Prema riječima odgovornih u Gradu, najprije će se morati postaviti 2,5 kilometra ograde i videonadzor, a tek tada na red dolazi obnova komunalne infrastrukture, odnosno, druga faza radova.

“Ovo je nebrušeni biser Zagreba i po završetku radova bit će ljepši nego Maksimir, Bundek i Tuškanac zajedno”, kazao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

U sklopu radova biti će obnovljena i vodoopskrbna, vodovodna i hidrantska mreža, kao i sustav odvodnje.

Od 43 objekta u ‘Gradu mladih’ 17 zjapi prazno. Odmah će biti sanirano njih dvanaest, za što se, užurbano priprema projektna dokumentacija.

Što se pak, zgrada tiče, obnavljat će se više od pet tisuća kvadrata, što uključuje obnovu smještajnih kapaciteta, ali i recepcije, dvorana, galerije, svlačionica, te restorana.

Uz sve navedeno, valja napomenuti i to, da će se svi radovi odvijati pod strogim nadzorom Gradskog ureda za zaštitu spomenika, jer je cijeli prostor zaštićena kulturno povijesna cjelina.

Prema uvjeravanju gradonačelnika Bandića, završetak svih radova, vrijednih oko 40 milijuna eura, uz najavu spektakularnog otvorenja, očekuje se za otprilike četiri godine.

‘Grad mladih’, tako će konačno dobiti dobiti prostranu dvoranu, nova igrališta, ali i bazen, čija je gradnja bila planirana još 1948. godine, kada je izgrađen ‘Pionirski grad’.

Komentiraj