ZAPALIO OČEVU KUĆU: Požežanin bio pod marihuanom – 8 mjeseci zatvora i 400.000 kuna odštete

D. Č. (30) iz Požege zapalio pod utjecajem marihuane zapalio je obiteljsku kuću u Novoselcima, a Općinski sud u Požegi, po nalogu tužiteljstva, izdao mu je osuđujući kazneni nalog.

Zaradio je osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i obeštećenje od 400.000 kuna koje u roku od 10 mjeseci tijekom roka provjeravanja mora isplatiti ocu kao vlasniku kuće.

”Mislim da sam zapalio samo dvosjed, ali ne i zavjese. Potpalio sam ga upaljačem i otišao baki. Ostaloga se ne sjećam. Nisam bio pri sebi, no nemam zdravstvenih problema, nego je u pitanju bila marihuana”, iznosio je svoju obranu D. Č, kako piše Požega.eu, te dodao kako ne zna zašto je to učinio i da nije imao motiv da zapali kuću.

D. Č. je prema optužnici, 26. veljače ove godine oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće prepune uspomena, zapravo, nije ostalo ništa, a šteta koju je pričinio ocu, kao vlasniku kuće, je oko 400 tisuća kuna.

Vještak je zaključio da 30-godišnjak ima poremećaj osobnosti te da je u vrijeme paleži bio je ubrojiv, ali s djelomičnim gubitkom sposobnosti testiranja realiteta zbog zloupotrebe marihuane, javlja Požega.eu.

 

Komentiraj