ZAMKA ZA DILERE: Karlovačka policija nakon praćenja razbila bandu

Nakon šesdt mjeseci praćenja karlovačka policija razbila je veliku bandu dilera droge koja je razvila uhodanu mrežu ulične preprodaje, a uhićena su petorica muškaraca.

U njihovim stanovima i vozilima pronađeno je više od 5 kilograma amfetamina, ali i kokain, marihuana, tablete ecstasyja i tri pištolja.

Grupu karlovačkih dilera tereti se za čak 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U priopćenju PU karlovačke se navodi:

olicijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke dovršili su višemjesečno, opsežno kriminalističko istraživanje vezano za kaznena djela iz domene kriminaliteta droga kojim je obuhvaćeno pet hrvatskih državljana.

Tim povodom u Policijskoj upravi karlovačkoj je danas, 13. prosinca održana konferencija za medije na kojoj je voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković prezentirao rezultate kriminalističkog istraživanja.

Postupajući temeljem operativnih saznanja i sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga policijski službenici poduzimali su mjere i radnje s ciljem utvrđivanja činjenica i prikupljanja materijalnih dokaza što je rezultiralo uhićenjem četvorice muškaraca u dobi od 26, 37, 19 i 28 godina, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Četvoricu uhićenih muškaraca i još jednog 18-godišnjaka se sumnjiči da su od lipnja 2021. godine do 12. prosinca 2021. godine nabavljali i preprodavali razne vrste droga na karlovačkom i dugoreškom području te zajedno počinili najmanje 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene su pretrage domova, drugih prostorija i vozila kojima se koriste osumnjičenici  te su pronađene i oduzete razne vrste droga, pribor za konzumiranje droga i oružje. Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je ukupno:
76,8 grama kokaina,
5.106,79  grama amfetamina,
1.158,52 grama cannabis marihuane,
0,4 grama ketamina,
pribor za konzumiranje droge,
jedan pištolj sa streljivom i 2 plinska pištolja
2 jointa
6 tableta ecstasya.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama četvorica muškaraca u dobi od 26, 37, 19 i 28 godina uz kaznenu prijavu predana su pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 18-godišnjaka kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena u redovnom postupku.

U odnosu na pronađeno oružje tijekom pretrage, a zbog sumnje da je 26-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.