ZAMJENA ZA HORVATA: Uskočit će državna tajnica Magaš, ali problemi za Plenkovića ne staju

Uhićenog i na osobni zahtjev razriješenog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darka Horvata do imenovanja novog ministra mijenjat će državna tajnica u tom ministarstvu Dunja Magaš.

Ona se bavila obnovom nakon potresa, a i predstavljala je u Saboru izmijenjeni Zakon o obnovi.

HDZ-ova je članica i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva još od prvog mandata premijera Andreja Plenkovića.

Ali, sudeći prema detaljima istrage koji cure u medije teško je očekivati da se najteži dani za HDZ-ova Andreja Plenkovića u njegovu drugom mandatu bliže skorom kraju, piše Dnevnik.hr.

Iza razriješenog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darka Horvata već su dvije noći u Remetincu gdje bi mogao i dočekati proljeće.

Svoj je mandat na raspolaganje Plenkoviću dao potpredsjednik Vlade SDSS-ov Boris Milošević, a još se ne zna hoće li možda tim putem i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Nakon što je USKOK u subotu donio rješenje o provođenju istrage protiv Horvata i još petero osumnjičenika, mnogi su se zapitali kako to da su istražitelji pokucali samo na njegova vrata dok su ostale aktere odlučili, barem zasad, samo naknadno ispitati.

Naime, navodno se uz Horvata, razmatralo i uhićenje Miloševića i Aladrovića koji nije obuhvaćen ovom istragom jer se njega navodno dovodi u vezu s nezakonitim zapošljavanjima.