ZAMBATA O POKLEPOVIĆU: Gledao sam u Špacu ka’ u Boga, satima smo pričali o balunu

slaven-zambata

I slavni napadač Dinama, sjajan golgeter, plava devetka, došao se pokloniti na oproštaju od sjajnog igrača Hajduka i trenera Stanka Poklepovića Špace.

“Strašno će mi falit Špaco… Mi bismo se znali susresti i pričati takoreći satima, o balunu, o nogometu, uvijek neiscrpno vrelo sjećanja. Ono što vam može biti zanimljvo jest da se znamo otkad bi Split kao tadašnji prvoligaš dolazio na treninge, na pripreme u Sinj, kod mog Junaka. Tada smo se upoznali Špaco i ja, on kao važan igrač Splita, a ja tek u dolasku…”, rekao je Zambata, a bilježi Slobodna Dalmacija.

“Gledao sam ga ka’ u boga, kao veliki igrački autoritet. Doduše, posebnu mi je pažnju okupirao tada i Splitov centarfor Tonći Gulin, e to je bio svjetski igrač, kako se samo Gulin okretao i pucao, učio sam od njega gledajući, upijao svaki Gulinov potez, a sa Špacom sam odmah našao zajedničku žicu, crtu razgovora i komentiranja… Ostali smo dakako prijatelji, mene je put spletom okolnosti odveo u Dinamo, a Špaco je brzo prešao u trenere… S njim odlazi dio moje mladosti, lijepih sjećanja”, zaključuje Zambata.