ZALJULJAO IH HOS: Miro Bulj otvoreno prozvao Zvonimira Troskota

Opet je na scenu ubačena priča o HOS-u i “Za dom spremni” kao da su to te najvažnije stvari koje su problem u Hrvatskoj.

A tema je gotovo posvađala i združene prijatelje, zastupnike. Mostov Miro Bulj je otvoreno napao kolegu Zvonimira Troskota, koji je Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Gostujući na N1 Televiziji Troskot je kazao da HOS-ovce koji su na obljetnici Maslenice imali natpis “Za dom spremni” treba procesuirati.

“To troje ljudi se kasnije kazneno procesuira jer se zna, po zakonima i Republike Hrvatske i Europske unije, da se za svako obilježje kojim se veličaju totalitarni režimi treba procesuirati… Došli su tamo scenski, napraviti kaos”, rekao je.

Miro Bulj ga je prozvao i na Facebooku napisao:

“Prijatelji, Zvonimir Troskot je danas dao za mene neprihvatljivu i nedopustivu izjavu o HOS-u. Koliko Vam je poznato moj stav o mojim suborcima iz HOS-a koji su Hrvatsku branili na najtežim ratištima od četnika i velikosrpskog agresora u Hrvatskoj i BiH je sasvim suprotan.

Očekujem da se ispriča junacima Domovinskog rata pripadnicima  HOS-a i njihovog povezivanje sa totalitarnim režimima i Drugim svjetskim ratom”, napisao je Bulj te priložio sliku na kojoj se vidi pozdrav “Za dom spremni”.

Troskot se na kraju odlučio za ispriku, a na Facebooku je napisao:

“Pogriješio sam, oprostite!

Dragi ljudi, tek sam sada uvidio koliko je moja izjava bila nedovoljno jasna i koliko je zbog toga štete prouzročila. Jako mi je žao zbog toga i najiskrenije se ispričavam svim HOS-ovcima, svim braniteljima i članovima njihovih obitelji zbog te moje nepromišljene izjave.

Gostovao sam u programu na N1 televiziji i pokušavao ukazati na stalno ponavljanje scenarija u kojem kad god se dogodi nekakva afera i isplivaju ozbiljni problemi kao što je potres i zakašnjela reakcija vlasti, uvijek “iskoče” u prvi plan neke nametnute ideološke teme koje onda u potpunosti zasjene probleme koji su aktualni.

U tom trenutku sam nedovoljno jasnom izjavom svrstao osobe u HOS-ovim obilježjima u one koji namjerno odvlače pažnju i zbog toga im se još jednom najiskrenije ispričavam. U mom srcu je bila samo namjera osuditi sve totalitarne režime, a treba i sada reći da su HOS-ove oznake bile dio službenih postrojbi hrvatske vojske.

Ono što vam također obećajem: kad god pogriješim uvijek ću istupiti javno i ispričati se za svoje pogreške i što je jednako važno – greške neću ponavljati!

Hrvatska je iznad svih nas. A mi ćemo učiniti sve za nju da ju sačuvamo i učinimo pravednijom i ljepšom”..