ZAKUHALO U VLADI: Mostov Kovačić traži ispriku, ili podnosi ostavku – Đakić se ispričati neće

MINISTARSKA TRAKAVICA: Nemam čarobnu kuglu, ne znam tko će biti novi kandidat - kaže Đakić

Kriza u u Vladi. MOST-ov potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić idući će tjedan podnijeti ostavku ako mu se do prve sjednice Vlade javno ne ispriča HDZ-ov Josip Đakić koji je imenovanje Višnje Tafra i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave ocijenio “podlom odlukom”.

Izvješće: Andrej Štrkalj

Đakić nam je u telefonskom razgovoru poručio da se ne namjerava ispričati jer, ističe, nikoga nije uvrijedio.

Najnoviji kadrovski potez Kovačića, imenovanje Višnje Tafre i Vesne Nađ, zamjenice Davora Bernardića u zagrebačkom SDP-u suradnicama u Ministarstvu uprave razljutio je HDZ-ovog Josipa Đakića koji je upetak za Novu Tv jasno poručio što misli o imenovanju zamjenica iz SDP-ove Vlade.

“Znamo da te osobe nisu doprinijele nikakvom napretku razvoju ni Ministarstva branitelja kao ni Ministarstva obrane. Oni su bili teret tih ministarstava. Načinili su ogromne štete i braniteljima i hrvatskim vojnicima. Možda oni aludiraju na to da će u skorije vrijeme napraviti sa SDP-om napraviti koaliciju. Ne znam čemu tako podla odluka”, rekao je Đakić.

No danas nije htio komentirati Kovačićev ultimatum, tek nam je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio kako stoji iza svoje izjave, te da se ne namjerava ispričati jer, kaže, nikoga nije uvrijedio.

S druge strane glavni Kovačićev savjetnik Ivica Relković za Slobodnu Dalmaciju je izjavio da je Tafru imenovala Vlada nakon javnog natječaja, a da je ministar Medved  tjednima molio Kovačića da primi gospođu Vesnu Nađ, čemu je on udovoljio.

Očekuju stoga javnu ispriku Josipa Đakića, ali i očitovanje Medveda, te premijera Plenkovića, u suprotnom već na prvoj idućoj sjednici premijer će na stolu imati njihove mandate na raspolaganju. Kovačić, prema pisanju Slobodne Dalmacije, očekuje i promjenu stava HDZ-a prema reformskim pitanjima, među kojima je i jedno od ključnih – smanjenje broja jedinica lokalne samouprave od županija do općina.

“Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon javnog natječaja. Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka tzv. prava 6 plus 6 na mjesto sukladno njeznim kvalifikacijama. Sve je u obavljeno u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda”, priopćeno je pak iz Vlade.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!