ZAJEDNO PRED KAMERAMA: Goran Bogdan ostvaruje lik Rade Šerbedžije

Rade Šerbedžija i Goran Bogdan, jedan s već ostvarenom svjetskom glumačkom karijerom, a drugi na pragu iste, prvi put su snimili zajedničke kadrove.

Teško je vjerovati da ova dva vrhunska glumca prvi put snimaju zajedno, tim više što se i privatno druže, a za sve su “krivi” Lenka Udovečki i Damir Urban. Naime, Urban je baš za Šerbedžiju napisao pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, tiho s njegovog aktualnog albuma Ne okreći se, sine, za koju Rade kaže da mu je jedna od najdražih u cijelom njegovom repertoaru.

Lenka Udovečki, Šerbedžijina supruga i sjajna kazališna redateljica s kojom je pokrenuo i vrlo uspješno kazalište Ulysses, odlučila se za režiju videospota.

“Lenki se strašno svidjela Urbanova pjesma. Napisala je scenarij za spot i samo mi je rekla: ‘Imaš i ti ulogu u spotu. I to epizodnu.’ Pitao sam je: ‘A tko igra mene?’ Na što je ona odgovorila: ‘Gogo Bogdan.’ Budući da je i on moj prijatelj, kao i Urban, svidjela mi se ideja, pa tako ispada da nas dvojica zapravo glumimo mladog Urbana”, rekao je Šerbedžija na snimanju spota.

Scenarij nećemo otkrivati, ali za potrebe ovog spota, uz poštivanje svih epidemioloških mjera opreza, otvorena su vrata jednog zagrebačkog kafića, pa je i samim protagonistima ovog videospota bilo neobično nakon nekoliko mjeseci sjesti za šank i naručiti piće.

“Preslušao sam Šerbedžijin novi album i odličan mi je, a posebno mi je drago da me Lenka predvidjela za ovu ulogu. Eto, napokon sam u istom ‘filmu’ sa svojim uzorom, jer Rade je razlog zbog kojeg sam postao glumac. Sretan sam što smo i privatno jako dobri prijatelji”, rekao je dobro raspoloženi Bogdan.

Uz Radu Šerbedžiju i Gorana Bogdana u spotu glumi i mlada Ana Marija Brđanović, studentica Šerbedžijinog studija Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci. Umjetnička ekipa koja stoji iza novog videospota itakako je razlog da se njegova premijera s nestrpljenjem očekuje, a kako doznajemo, to će biti za desetak dana, i to na CMC televiziji.