ZAISKRILO U SABORU: Sram vas bilo, odakle vam pravo?! – grmio je Sačić na Benčić

Vrlo oštra rasprava vodi se u Saboru oko kandidature Zlate Đurđević za predshednicu Vrhovnog suda, a Sandra Benčić iz Možemo je rekla kako Đurđević nekima nije dobra jer je pristala biti kandidatkinja predsjednika.

Rekla je da je Đurđević naglašavala važnost pravosudne vlasti:

“Najvažnije sudske odluke nisu javne jer postoji otpor. Ne želim da sve što je prošla padne u vodu sutra kad vi dobacite njezinu kandidaturu.

Naučili smo da u hrvatskom durštvu postoje osobe koje su izvrsne u polju kojim se bave, koje su dobile već puno priznanja, koje pokazuju iznimnu razinu integriteta da bi pokazale kakvo bi pravosuđe moglo biti. Nije dobra jer je pristala biti kandidatkinja predsjednika.”

Sandra Benčić je u jednom trenutku zastupnike suverenista i Domovinskog pokreta nazvala HDZ-ovim privjescima.

Prvi je reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a potom i Željko Sačić iz prozvanih Suverenista.

”Nije mi jasno zašto ste dva kluba zastupnika nazvali privjescima HDZ-a jer su iskazali svoj politički stav. Mislim da nije korektno jer onda i Vama može netko reći da ste privjesak nekoga jer ste iskazali svoj stav. Neću Vam dati opomenu, ali molio bih da izbjegavamo takve stvari”.

”Gospođa Benčić je nedostojno, nekonkretno, nekolegijalno i krajnje tendeciozno pred hrvatskom javnošću jedan častan klub izabranih ljudi u Sabor Hrvatskih suverensita, tako pretpostavljam i DP-a, proglasila privjescima HDZ-a. Sram vas može biti otkud vam pravo? Mi si to nikada ne dozvolimo. Vaša politička stajališta možete izražavati, ali da nas vrijeđate nećemo dozvoliti”, rekao je Sačić.