SUTKINJA ODLUČILA: Istražni zatvor za Malenicu, Hrkača, Mitaka i Kušec

uskok

Na zagrebačkom Županijskom sudu u tijeku je odlučivanje o mogućem istražnom zatvoru za petero osumnjičenih zbog nezakonitosti u stečajnim postupcima.

Za stečajnog upravitelja Peru Hrkača, sutkinju Vesnu Malenicu te dvoje suosumnjičenih USKOK traži istražni zatvor.

Ročište pred sucem istrage počelo je oko 10 i 30 sati, a na njemu se treba odlučiti hoće li petorka osumnjičena za stečajne malverzacije veće od 45,5 milijuna kuna u istražni zatvor.

”Treba vremena dok oni tamo ispričaju što žele i mogu i dok se donese odluka. Tek možda za nekih dva, tri sata ćemo imati konačnu odluku”, rekao je kratko glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu protiv sutkinje zagrebačkoga Trgovačkog suda Vesne Malenice, stečajnog upravitelja Pere Hrkača, njegove tajnice Tatjane Kušec te poduzetnika Miroslava Mitka i Josipa Debića, dok je suosumnjičeni Milan Lučić u Austriji.

Tereti ih se za zločinačko udruživanje s Hrkačem na čelu kojim su više tvrtki u stečaju oštetili za više od 45 milijuna kuna, a sebi priskrbili 27 i pol milijuna. Debić je nakon jučerašnjeg ispitivanja u USKOK-u pušten da se brani sa slobode, a prijedlogom eventualnog pritvora za Lučića tužiteljstvo će se baviti tek nakon njegova povratka u Hrvatsku i saslušanja.

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić odlučivala je o zahtjevu tužiteljstva. USKOK je osim za Hrkaća i Malenicu tražio istražni zatvor i za Hrkaćevu tajnicu Tatjanu Kušec te Miroslava Mitaka.

Ivica Mesić, odvjetnik stečajnog upravitelja Pere Hrkaća, potvrdio je da je četvorici osumnjičenih: Hrkaću, Malenici, Kušec i Mitaku određen istražni zatvor.

Mesić je pojasnio da će se Hrkać izbrisati s liste stečajnih upravitelja u trenutku kada se pokrene kazneni progon.Nakon 13 sati u četvrtak ročište je završeno, odvjetnici okrivljenih iznijeli su svoje argumente.

Podsjećamo, osumnjičeni Josip Debić je nakon ispitivanja u Uskoku pušten da se brani sa slobode, dok će o mogućem pritvaranju osumnjičenog poduzetnika Milana Lučića, kako se doznaje, Uskok odlučiti nakon što ga ispitaju po povratku iz Austrije.

Komentiraj