ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: „Na djelu je kukuruzni rat HDZ-a protiv HSS-a“ – kaže Krešo Beljak

Krešo Beljak 1

Teške optužbe pljuštale su na relaciji SDP, HSS i HDZ, dakle bivših i sadašnjih koalicijskih partnera u Zagrebačkoj županiji gdje će zbog promjene stranačkog kaputa, doći do promjene vlasti.

Nakon što je Jasminka Mataušić napustila HSS i priklonila se HDZ-u u Skupštini zagrebačke županije koji su krenuli u rušenje predsjednika skupštine SDP-ovog Mihaela Zmajlovića, oglasio se predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

„Na djelu je kukuruzni rat HDZ-a protiv HSS-a“, rekao je Beljak. Ako Mataušić ne vrati mandat, smatrat će to dokazom da je kupljena a poručuje da treba vidjeti gdje će se zaposliti jer već 3 godine traži posao.

„Pa evo ja je pozivam ovom prilikom da pokaže svoju moralnost i svoju vjeru i sve za što se ona kao zalaže, a ja kao ne, da vrati mandat koji je dobila na listi HSS-a“, kaže.

Dodao je da HDZ na vlast u zagrebačkoj županiji može doći samo političkom trgovinom. Imamo dokaze, tvrdi Beljak, da HDZ kupuje i ucjenjuje vijećnike, a podsjeća da je zbog manjih djela Sabo odležao u zatvoru. Mihael Zmajlović koji će, zbog preslagivanja, ostati bez fotelje, također tvrdi da HDZ kupuje vijećnike i najavljuje kaznene prijave.

„Skupljati većinu u Skupštini po kafićima, dajući nemoralne ponude, licitirajući s radnim mjestima u administraciji, nudeći novac“, nabrajao je Zmajlović.

Sjednicu skupštine, koja je već trebala biti održana, Zmajlović je odgodio dok se, kako je rekao, ne ohlade HDZ-ove glave.

„Ne, on čuva samo svoju fotelju i to kao predstavnik manjine u skupštini zagrebačke županije“, uzvratio mu je HDZ-ov Dražen Barišić koji odbacuje sve optužbe na račun HDZ-a.

„Nervoza je sve veća kod njih i to rezultira ovakvim neargumentiranim i klevetničkim nastupima njihovih čelnika. HDZ ne radi nikakvu kupoprodaju niti razgovara s ikim od vijećnika“, tvrdi gradonačelnik Velike Gorice. On pak poziva da se istraži tko su i gdje su se zaposlili nezavisni vijećnici koji su podržali Zmajlovića.

Na konferenciji za medije, iako najavljen, nije se pojavio župan HSS-ov Stjepan Kožić pa je to aktualiziralo pitanje i sukoba unutar seljačke stranke, ali Beljak tvrdi da je župan imao neodgodive obveze i pročitao njegovu izjavu da osuđuje one koji žele izigrati volju građana.

Komentiraj