ZAGREBAČKA POLICIJA: Zabrana unošenja rekvizita gostujuće momčadi stvar je organizatora

Policija na ulazima neće onemogućavati unošenje navijačkih obilježja gostujućeg kluba, kađe se u priopćenju PU zagrebačke u svezi nekih objava vezanih za utakmicu Rudeša i Dinama koja se igra u Kranjčevićevoj u nedjelju.

“Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice Supersport HNL-a između NK „Rudeš“ i GNK „Dinamo“, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, sa ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati.

Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22).

Zaključno, u pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku”.